Bol demorališe, ali ona se bori

Dolazi do poremećaja rada VITALNIH organa: Slavna pevačica otkrila detalje o borbi s retkim neurološkim poremećajem

1

Sia Furler nas je davno osvojila svojim glasom i pesmama, a njen modni stil je mnogima zapao za oko.

foto: Byron Purvis/AdMedia / Sipa Press / Profimedia
foto: Byron Purvis/AdMedia / Sipa Press / Profimedia

Sia Furler je osim što je osvojila ceo svet svojim pesmama, pisala brojne hitove za Bijonse, Adel, Rijanu i Britni Spirs. Svojom pojavom je intrigirala mnoge.

 

Njen život se drastično promenio kad su joj javili da je verenik Dan Pontifeks, zbog kog se preselila u London, poginuo u saobraćajnoj nesreći. Borila se sa depresijom i alkoholizmom, a pokušala je čak i da se ubije.

Jednom prilikom je otkrila i da boluje od retkog neurološkog poremećaja, Elers-Danlos sindrom.

 

- Hej, patim od neurološkog poremećaja i užasnih bolova, u pitanju je Elers-Danlos sindrom. Htela sam da kažem svima vama koji osećate bol, bilo fizički, bilo emocionalni — volim vas i samo napred. Život je težak. Bol demorališe, ali vi niste sami - napisala je ona na Tviteru.

Inače, Elers-Danlosov sindrom je vrlo retka nasledna bolest vezivnog tkiva koja obično dovodi do neobično savitljivih (fleksibilnih) zglobova, vrlo elastične kože i lomljivosti tkiva. Usled ovih defekata koža i zglobovi su preterano rastegljivi (hiperekstenzija), rane otežano zarastaju (u procesu zarastanja rana neophodna je kontrakcija njenih ivica), koža je jako osetljiva i lako se povređuje. Javljaju se i poremećaji unutrašnjih organa: srca, krvnih sudova, creva, velikih zglobova.

 

Podsetimo, Sia je svoju karijeru počela u džez-bendu, a cela njena porodica se bavi muzikom, pa je bilo logično da će i ona nastaviti porodičnu tradiciju. Bila je u braku sa režiserom Erikom Andersom Langom, a razveli su se 2016. nakon dve godine braka.

 

 

makonda-tracker