život od nule

"Iz Srbije ni iglu nisu poneli": Glumica iz serije "Pokucaj na moja vrata" potiče iz naše zemlje i imala je težak put

1

Njeni roditelji nisu znali ni reč turskog jezika kada su rešili da se presele i počnu sa svojom porodicom život ispočetka

foto: Instagram
foto: Instagram

Turske serije su protekle decenije zabeležile ogromnu popularnost u našoj zemlji, a među omiljenima je bila "Pokucaj na moja vrata", u kojoj smo u glavnim ulogama gledali Hande Erčel i Kerema Bursina.


Deo ove glumačke postave bila je i glumica Sumejra Koč (35), koja je igrala Miru i koja se često nalazi na listama najlepših turskih glumica. Malo je poznato da je ona, zapravo, Bošnjakinja poreklom iz naše zemlje.

 

Naime, kako je ispričala u jednom intervjuu, njena majka je iz Srbije, dok joj otac potiče iz Crne Gore, ali je ona rođena u Turskoj.


Moja majka je iz Srbije, a otac iz Crne Gore. Ja sam najmlađe od četvoro dece. Rođena sam u Istanbulu, a imam i srpsko državljanstvo – objasnila je Sumejra jednom prilikom.

 

Sumejra Koč
foto: atv/YouTube

Kako je istakla, njena porodica je iz Raške oblasti, a kao dete je rasla na evropskoj strani Istanbula.


Poput ostalih Bošnjaka, odrasla sam u Jildirim mahali, na Bajrampaši – izjavila je Sumejra.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sümeyra Koç (@sumeyrakoc)


Prema njenim rečima, njeni roditelji su u Tursku stigli bez ičega i nisu govorili čak ni turski jezik, ali su bili spremni za novi početak.


Moji su iznenada odlučili da napuste Jugoslaviju i za sobom su ostavili sve što su stekli tokom 15 godina braka. Sa sobom, kako kaže moja mama, nisu poneli ni iglu. Započeli su život od nule u zemlji čiji jezik i kulturu nisu poznavali. To je vema bolna i teška životna priča – istakla je glumica.

 

Međutim, iako je svaki početak težak, porodica se ubrzo snašla i nije živela u siromaštvu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sümeyra Koç (@sumeyrakoc)


Hvala bogu, iako smo bili imigranti, nismo imali finansijske probleme. Išla sam u državne škole, a na kraju sam dobila stipendiju na privatnom univerzitetu – rekla je Sumejra, koja je, inače, završila odnose s javnošću na istanbulskom Univerzitetu Bilgi.


Na poslednjoj godini studija, školovanje je nastavila u Evropi, zahvaljujući programu razmene studenata, a po povratku u Tursku počela je da pohađa časove glumce u jednom poznatom studiju i jednom kulturnom centru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sümeyra Koç (@sumeyrakoc)


Na televiziji je debitovala kao Dilek u seriji "Galip Derviš", a na filmu u ostvarenju "Şevkat Yerimdar". Usledilo je sve više uloga, a najviše pažnje u Turskoj privukla je kao Fara u seriji "Ćerke".

 

 

makonda-tracker