NIJE OSTVARILA IDEAL KOM JE TEŽILA

Kraljica lepote koju je čovek kog je volela PREGAZIO kolima: Ko je najlepša turska glumica, popularna sultanija majka?

0

Serija Sulejman Veličanstveni nas je osvojila u vreme kad se emitovala, a malo je poznato kakve životne priče kriju glumci koji su oživeli velike istorijske ličnosti.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sultanije Ajše Hagse Valide nam je poznata iz popularne serije Sulejman Veličanstveni, a glumica koja je iznela ovu ulogu krije životnu priču prepunu uspona, padova i prelomnih trenutaka koji su je vodili na različite strane.

 

Nebahat Čehre je posle uloge sultanije napravila dužu pauzu i ponovo se vratila u seriji Ljubav i novac koja je takođe postala veliki hit.

 

Popularna glumica je rođena 1944. godine u malom gradu Samsun, a posle očeve srmrti se preselila u Istanbul. Nebahat je odmalena bila poznata po svojoj lepoti, pa je tako sa samo 15 godina bila Mis Turske i predstavljala svoju zemlju u Londonu 1960. Upravo to joj je donelo i karijeru glumice, s obzirom da su je kao modela mnogi zapazili i nudili uloge.

 

Prvi trenutak koji ju je odveo na jednu novu stranu života desio se 1964. kada je dobila glavnu ulogu u filmu Kamali Zeybek. To joj je donelo i ljubav, pošto se zaljubila u 14 godina starijeg glumca i partnera na setu Jilmaza Gunija.

Nebahat ga je nazivala čovekom svog života, a romansu su otpočeli još tokom snimanja filma.

 

Šokantno otkriće je dovelo do raskida, naime, glumica je saznala da Jilmaz paralelno živi sa drugom ženom, Kan Unal, pa je rešila da ga ostavi i otputovala je u Majami na izbor za Mis.

 

U međuvremenu, čovek njenog života je dobio dete sa drugom ženom, ali je Nebahat po povratku u Tursku ipak obnovila romansu sa njim, s obzirom da ih je opet spojilo filmsko platno. Ovaj par je uspeo da održi svoju ljubav, istina iz drugog puta, pa su "ružni kralj" i "kraljica lepote", kako su ih nazivali, rešili i da se venčaju 1967. godine. Nedugo zatim počele su glasine da je njihov brak prepun strasti i nasilja, pa je razvod usledio nakon 15 meseci zajedničkog života.

- Posvađali su se u klubu i Nebahat je besno izašla i krenula da trči prema hotelu u kom su odseli. Jilmaz je seo u kola, dao gas i, na moje oči, pregazio ženu koju voli. Nebahat je odletela u vazduh i pala na ulicu. Bila je u bolnici četiri dana, slomila je ključnu kost. Krili smo ovaj incident od svih. Njihov brak se završio ubrzo nakon toga. Ali nikad nisu prestali da se vole - rekao je njihov prijatelj svojevremeno.

 

Nakon svega, ljubav se okončala tako što je Jilmaz preminuo u Parizu nakon teške bolesti, a Nebahat nije bila na sahrani niti je ikad posetila njegov grob u francuskoj prestonici.

Najlepša turska glumica je nakon toga počela da se bavi pevanjem, a sreću je pronašla pored košarkaša Javuza Demira, venčali su se 1976. ali njihov brak je potrajao tri godine. Malo pre razvoda, Nebahat je abortirala zajedničko dete shvativši da im je brak pred raspadom.

- Odrasla sam uz očuha, nisam imala pravog tatu, zbog čega nisam želela da moje dete prolazi kroz istu situaciju. Obećala sam sebi da ću, ako ikada budem imala brak za koji verujem da će opstati, imati i dete - rekla je tada glumica.

 

Nebahat Čehre je uglavnom uvek dobijala moćne uloge, pa je tako lik sultanije koju tumači, stub osmanske dinstije u to vreme, a u seriji Ljubav i novac glumi ženu koja drži sve pod kontrolom, a mnogi smatraju da to u potpunosti odgovara njenom karakteru.

 

 

makonda-tracker