paranoja ili...?

"Moj muž planira automobilsku nesreću": Novi detalji iz istrage o smrti princeze Dajane ostavili svet bez reči

1

Zaključak istrage posle smrti ledi Di bio je jasan: niko nije planirao njeno ubistvo i njena smrt je nesrećan slučaj. Međutim, teoretičari zavere ne prestaju da tvrde suprotno, a jedno pismo im posebno daje inspiraciju...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Baš kad britanska kraljevska porodica pomisli da je priča o tragediji princeze Dajane konačno ispričana i da može da se nastavi dalje, pojavi se novi igrani ili dokumentarni film o njenom životu i smrti i naruši im imidž, a najnoviji bi mogao da ih uzdrma do temelja.


Naime, sudeći po detaljima iznetim u dokumentarnoj seriji The Diana Investigations ("Istrage o Dajani"), ona je dve godine pre saobraćajne nesreće u kojoj je stradala predvidela da će tako okončati život i direktno optužila princa Čarlsa da planira njenu smrt.

 

U ovom ostvarenju rečeno je da je princeza Dajana rekla svom advokatu Viktoru Mišonu 1995. godine da će napori "da je se otarase" biti uloženi naredne godine, a kao jedno od mogućih sredstava navela je saobraćajnu nesreću. Ona je tvrdila da je do ovih informacija došla od "pouzdanih izvora", ali nije htela da otkrije identitet svojih doušnika, stoji u pismu koje je potpisao Mišon.

 

Princeza Dajana, Kanski festival
foto: OTO: - / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Podsetimo, Dajana je stradala 1997. godine, kada je doživela udes u automobilu u kom je bila s vozačem Polom Anrijem i dečkom Dodijem al Fajedom. Anri je bio pod dejstvom alkohola i lekova i vozio je brzinom od više od 100 na sat. Oni su pokušavali da pobegnu paparacima, pa se Anri u pokušaju da se otarasi fotogafa snažno "zakucao" u stub.

 

1 / 4 Foto: Profimedia


Advokat Mišon je ispitan od strane policijskog komesara Džona Stivensa nakon Dajanine smrti, a Mišon je tada rekao da "nije mnogo verovao" u ono o čemu je princeza brinula i priznao da je bio siguran da je "ona samo paranoična".

 

1 / 9 Foto: Profimedia


Inače, 2003. godine pojavilo se još jedno misteriozno pismo, koje je navodno napisala princeza Dajana i koje je objavio njen batler Pol Barel, u kom je ona iznela slične slutnje. Navodno je pismo napisano 1996. godine, odmah nakon što su se princ Čarls i Dajana razveli, a u njemu stoji:


Moj muž planira "nesreću" s mojim automobilom, otkazivanje kočnica i ozbiljne povrede glave kako bi mu bio čist put da oženi Tigi.

 

Tigi je, inače, Tigi Leg-Burk, bivša daljina prinčeva Vilijama i Harija i Čarlsova dugogodišnja lična asistentkinja, o čijoj se prirodi odnosa s princem od Velsa dugo spekulisalo, ali se ispostavilo da je u pitanju samo trač.

 

princeza Dajana
foto: Profimedia

Prema pisanju portala New York Post, "očigledno je novinar Bi-Bi-Sija Martin Bašir lagao princezu i davao joj falsifikovana dokumenta, koja je iskoristio da bi dobio ekskluzivni intervju s njom".


Nakon temeljne istrage, Stiven je zaključio da "sa sigurnošću od 100 odsto" može da kaže da niko nije planirao ubistvo princeze Dajane i ocenio da je u pitanju nesreća.

 

 

makonda-tracker