dirljivo

10 dana kasnije — TRAGEDIJA, SUZE, BOL: Poslednja zajednička fotografija princa Vilijama i princeze Dajane je i NAJLEPŠA

0

Nikad, za tada 15 godina života mladog princa, njegova majka Dajana i Vilijam nisu izgledali toliko bezbrižno i srećno kao kada su poslednji put viđeni zajedno...

foto: Harry Page / News Licensing / Profimedia
foto: Harry Page / News Licensing / Profimedia

Poznato je da je pokojna princeza Dajana negovala poseban odnos sa svojim sinovima Vilijamom i Harijem.


Princeza od Velsa, od koje se očekivalo da jednog dana postane konzort kraljica, prekršila je mnoge običaje koji su vladali britanskom kraljevskom porodicom, a jedan od njih bio je odnos prema deci.


Iako je imala na raspolaganju najbolje dadilje planete, Dajana je insistirala da ona radi veći deo posla oko Vilijama i Harija, a navodno je bila jedna od prvih članica kraljevske porodice na Ostrvu koja je želela da doji.

 

1 / 10 Foto: Profimedia


Poznato je da su njeni sinovi bili prvi članovi porodice koji pohađali državnu školu, da je insistirala da čekaju red za fotografisanje s Deda Mrazom u tržnom centru, pre vožnji u zabavnim parkovima i sl. Bila je rešena da oni izrastu u muškarce koji shvataju kako izgleda život van palata i koliko su srećni u odnosu na druge i nije im dopuštala bilo kakvu nadmenost i beneficije.

 

Obožavala je da ih, kao i sve druge mame, odvede u školu ili sačeka posle časova, a svaki slobodan trenutak koristila je da se druži sa svojim sinovima.
Dajanin odnos s Vilijamom, starijim princem, međutim, nije uvek bio sjajan.

 

Navodno je, tada tinejdžer, on bio ogorčen i ljut na majku nakon njenog čuvenog intervjua za "Panoramu" 1995. godine, i prošli su mnogo bolnih momenata dok nisu uspostavili nežan odnos kakav su ranije imali.


Međutim, pred Dajaninu smrt, bilo je idilično, onako kako je Dajana maštala da će biti zauvek.

 

1 / 13 Foto: EPA / EPA-EFE / LAJOS SOOS


Navodno poslednja fotografija ledi Di i princa Vilijama nastala je 10 dana pre njene tragične smrti, a na njoj su majka i sin nasmejani, opušteni i ne slute da im je to poslednji susret.


Tog 21. avgusta 1997, princeza je izvela sina na ručak u londonski restoran La Famiglia, nakon čega su prošetali ulicom.

Dajana je nosila svetlosivo odelo, belu bluzu i svetlobraon salonke i torbu, dok je Vilijam bio u zelenim pantalonama, džemperu i košulji čiju je kragnu izvukao. Oni su ležerno ćaskali, a princ se u jednom trenutku stidljivo osmehnuo i spustio glavu, dok ga je princeza Dajana radoznalo posmatrala sa osmehom, kao da čeka neki odgovor.


Deset dana kasnije, ledi Di je preminula u Parizu, nakon stravične saobraćajne nesreće u tunelu.

 

 

makonda-tracker