kao grejs keli

Inspirisana GRČKIM BOGINJAMA i u boji neba: Haljina Ledi Di sa Kanskog festivala 1987. i dalje je NA LISTI NAJLEPŠIH

0

Kanski festival je uveliko počeo, a svoj glamur nam još uvek nije prikazao do kraja. Holivudske zvezde iz dana u dan nas iznenađuju i oduševljajvaju pojavom na crvenom tepihu.

foto: OTO: - / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA
foto: OTO: - / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Tradicionalno najglamurozniji događaj godine je rezervisan za mali francuski grad koji krajem maja postane centar sveta.

 

Ove godine su nas oduševile Eva Lonogrija, Šeron Stoun, Džulijen Mur i još mnoge holivudske zvezde.

I dok se slavne lepotice takmiče koja će poneti bolju i originalniju kreaciju, najlepša haljina svih vremena koja je ikad viđena u Kanu pripada, kome drugom, Princezi Dajani.

 

Kraljevska porodica je posetila čuveni festival 1987. godine, a princeza Dajana je tada očarala Kan svojom plavom haljinom koju je kombinovala uz maramu oko vrata. Ona je uz ovu jednostavnu haljinu ponela dijamantske minđuše i narukvicu.

 

Princeza Dajana, Kanski festival
foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Haljinu je kreirala Ketrin Voker u saradnji sa Dajanom, a njih dve su zajedno radile na još nekoliko kreacija za posebne događaje. Konkretno, inspiraciju za ovu haljinu su pronašle u jednoj drugoj princezi, Grejs Keli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reforma Moda! (@modareforma)

Haljina Grejs Keli je bila inspirisana grčkom kulturom i isto je bila u plavoj boji, a sličnost sa princezom Dajanom je neverovatna. Slavna holivudska diva je ovu haljinu nosila u Hičkokovom filmu Uhvatiti lopova.

 

 

 

makonda-tracker