U SUSRET GODIŠNJICI NJENOG STRADANJA

Na pitanje da li je zaljubljen, Čarls je imao SUROV odgovor: Novi dokumentarac o Ledi Di otkriva ono što niste znali

1

U novom dokumentarcu o životu princeze Dajane kojim će se obeležiti 25. godišnjica njene smrti, biće dosta novih zanimljivih informacija.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Oštar i intiman dokumentarac, kako piše CNN, služiće kao gorak podsetnik na život omiljene Ledi Di, kao i na to kako su je brojni mediji proganjali o trenutka kad se verila za princa Čarlsa.

 

Dokumentarac nosi naziv The Princess i biće bez naratora, sastavljen samo od isečaka i videa, te će na neki način otvoriti vremensku kapsulu i vratiti nas u period kada su se Dajana i Čarls venčali.

Dajana je prošla pravu golgotu sa britanskim medijima u periodu dok je bila verena za princa Čarlsa, pratili su je na svakom koraku, komentarisali njen izgled, a mnogi su smatrali da će se to promeniti kad i ona postane deo kraljevske porodice.

 

princeza Dajana, Princeza Dajana, Ledi Dajana, Ledi Di, princ Čarls, Princ Čarls, Princ Hari, Princ Vilijam
foto: Profimedia

Njena popularnost je kasnije zasenila i samog Čarlsa, svaka njihova turneja je bila ispraćena najviše zbog princeze Dajane, a glamur koji je ona unela u britansko kraljevstvo nije prošao neopaženo.

 

Zanimljiv je momenat kad ih pitaju šta imaju zajedničko u momentu dok su bili vereni, međutim oni se nisu baš najbolje snašli u odgovoru, verovatno zbog toga što su bili samo šest meseci u vezi. Na pitanje da li su zaljubljeni, Dajana je odgovorila "naravno", dok je Čarls rekao "šta god znači biti zaljubljen".

Nesrećna princeza Dajana je uvek bila meta kritika. Način kako je govorila, oblačila se i ponašala, uvek je nešto smetalo britanskim medijima, a najviše su komentarisali njene metode vaspitavanja, roditeljstva, čak se dovodio u pitanje i njen humanitarni rad. Na jednom videu će se videti kako Dajana rukom pokušava da zaštiti Vilijama i Harija dok ih izvodi iz škole, poznato je da je ona želela uvek da ide po svoju decu, a oni su bili i prvi članovi kraljevske porodice koji su išli u državnu školu. Tada je okrutni komentator govorio o njenoj sposobnosti da odgaja decu.

 

1 / 17 Foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

 

Cenu javnog života platili su Vilijam i Hari koji se u jednom trenutku dokumentarca vide kako oplakuju svoju majku, a tada njene metode roditeljstva i vaspitavanja dobijaju na značaju i postaje jasno da li je omiljena princeza uspela kao majka, bez obzira na brojne surove komentare i pravila britanskog dvora.

 

 

makonda-tracker