imao je složen alarmni sistem

Detalji su GNUSNI i uznemirujući: Šta je pronađeno u sobi Majkla Džeksona nakon njegove iznenadne smrti?

1

Trojica detektiva sprovela su istragu nakon smrti "kralja popa" 2009. godine, a kasnije su ispričali šta su sve videli u prostoriji u kojoj je pevač lečen.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Legendarni pevač i plesač Majkl Džekson preminuo je iznenada u svom domu 25. juna 2009. godine, nakon čega se otvorila Pandorina kutija dokaza, svedočenja, optužbi i gnusnih detalja o njegovom životu.


Za njegovu smrt osuđen je 2011. Džeksonov lični doktor Konrad Marej, koji mu je dao nedozvoljenu kombinaciju i dozu lekova od kojih je pevač i stradao.

 

Mnogo je polemike i uznemirujućih detalja o životu pevača ugledalo svetlo dana nakon njegove smrti, a malo pažnje privuklo je svedočenja detektiva koji su imali priliku da zavire u Džeksonov dom. Kako su detektivi Orlando Martinez, Den Majers i Skot Smit opisali pre nekoliko godina, prostorija u kojoj je pevač umro bila je u neredu.

 

1 / 7 Foto: SPENCER WEINER / AFP / Profimedia


Bilo je zabeleški, komada papira oblepljenih svuda po sobi, ogledala i vrata s kratkim sloganima i frazama — rekli su i dodali da je spavaća soba bila sva u neredu, a da su neki od tih natpisa bili poput reči pesama.


Kada smo ušli u sobu u kojoj je Konrad lečio Majkla, na krevetu smo zatekli kompjuter, a na krevetu je bila i živopisna lutka i fotografije beba nalik onima iz reklama — istakli su.

 

Detektivi su poručili i da soba nije bila ni nalik onoj u kojoj se neko lečio, ali da su pronašli torbu doktora Mareja u kojoj je bilo leka za koji se smatra da je usmrtio Majkla.

 

Majkl Džekson
foto: Profimedia

Kako kažu, našli su i "tone otpada, igala, praznih boca, svega onog što nije trebalo da bude tamo".


Prema kasnijim tvrdnjama u medijima, na ranču Nedođija, na kom je Majkl živeo povučeno godinama, pronađene su mnoge skrivene spavaće sobe, a bili su postavljeni i alarmi kroz celu kuću. Štaviše, u glavnoj kući Nedođije nalazio se poseban alarmni sistem koji bi se oglašavao ako bi neko ušao u dugačak hodnik koji je vodio do glavnog apartmana, u kom je spavao Džekson, što je tvrdio Džejms Sejfčak, jedan od mladića koji su optužili pevača da ih je seksualno zlostavljao dok su bili deca.

 

Snimak koji je objavljen godinama kasnije prikazuje različite prostorije u vili koja se nalazi u okviru ranča "Nedođija" i otkriva da je kuća kralja popa bila prepuna igračaka. Svetski mediji tvrdili su pre nekoliko godina da je u kući pronađeno najmanje sedam "kolekcija" fotografija i snimaka u kojima se mogu videti dečaci tinejdžerskog uzrasta ili mlađi. Štaviše, tu je i jedna serija fotografija koja je opisana kao "golišave fotografije tinejdžera s kraja XIX veka", ali ovo nikada nije potvrđeno zvanično.

 

 

makonda-tracker