veliki gubitak

Milan Marić podelio predivnu fotografiju, Bule Goncić u neverici: Kolege skrhane nakon vesti o smrti Branka Cvejića

0

Mnogi glumci i glumice izrazili su tugu nakon vesti da je preminuo jedan od omiljenih domaćih umetnika

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Čuveni glumac Branko Cvejić preminuo je danas  u Beogradu, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište, u 76. godini, nakon duge i teške bolesti.


O datumu komemoracije i mestu sahrane glumca i nekadašnjeg upravnika JDP-a javnost će biti naknadno obaveštena.

Kolege jednog od najvoljenijih domaćih glumaca ophrvane su bolom nakon tuižnih vesti o njegovom odlasku, a među prvima se oglasio glumac Milan Marić, koji je podelio njihov selfi na kom su obojica nasmejani.


Zbogom, Cveki — poručio je glumac.

Među prvima se oglasila glumica Mira Banjac, koja je otkrila jednu zanimljivost: iako su oboje izgradili višedecenijske karijere, nikad nisu sarađivali.

 

Mira Banjac
foto: Damir Dervišagić

Nisam radila sa njim. Bili smo prijatelji i volela sam njegovu porodicu – družila sam se sa njegovom ženom i sa njim. On je bio odličan glumac i dobar kolega. Bio je čovek koga je interesovalo šta se događa oko pozorišta i uvek je gledao da bude u njemu. Mnogo mi je žao — izjavila je glumica.

 

Njihov kolega Svetislav Bule Goncić saznao je na vrlo neprijatan način za Cvejićevu smrt — od novinara.

 

Svetislav Bule Goncić
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Molim, ipak je preminuo?! Au! Zvali su me, ali nisam znao detalje njegovog stanja, čuo sam samo da je jako loše. Uhhh, baš mi je žao, mnogo mi je žao. Najiskrenije saučešće celoj porodici, a posebno njegovoj ženi! Cvejića sam poznavao jako dobro i dugo. U srcu svih nas će ostati sigurno po svojim mnogobrojnim velikim ulogama, ali on je bio mnogo veliki čovek i dobar prijatelj. Privatno je bio veliki laf. Pamtiću ga sigurno po njegovoj šarmatnoj prirodi. Bio je divna osoba i duvan čovek za druženje. Setimo se samo sa koliko je šarma i duhovitosti igrao “Grlom u jagode”…. Bio je ozbiljno šarmantna osoba, umetnik koji je vodio Jugoslovensko dramsko pozorište preko 12 godina, ako se ja dobro sećam…. Ne znam, zatekli ste me… Ovo je velika tuga i veliki gubitak — rekao je Goncić za Kurir.


Divan glumac i kolega, uvek je bilo zadovoljstvo družiti se s njim, bio je posvećen pozorištu koje je voleo i svom Jugoslovenskom dramskom pozorištu koje je veoma uspešno vodio. Prvo uz Jovana Ćirilova, a onda kao direktor u teškim vremenima uspeo je da ostvari neke od najznačajnijih predstava. Dobri duh i simbol Beograda kao Bane Bumbar u “Grlom u jagode”, Beograda naše mladosti — dodao je on.


Glumica Milica Milša istakla je da nije videla Branka Cvejića bar godinu dana i da ju je tada oduševio jednom svojom ulogom.

 

Milica Milša
foto: Marina Lopičić

Svi odlasci su strašni, opraštanja i odlazaka junaka našeg detinjstva – to sve boli. Prisećm se da sam ga poslenjiput zapravo videla u "Junaci našeg doba"– pre možda godinu dana. Mnogo je lepu ulogu tu napravio. Strašno. Sve mi je to strašno i jednostavno čovek ne želi da prihvati odlazak velikih ljudi, glumaca, prijatelja, kolega… Bane Bumbar – zauvek će biti taj Bane Bumbar, iako je napravio još sijaset predivnih uloga — istakla je.
 

Lidija Vukićević šokirana je zbog ovih vesti i ne može da sakrije tugu.

 

Ne mogu da verujem! Mi smo radili seriju "Bolji život" zajedno, znala sam Branka kroz posao. Iskreno, nismo se previše družili, ali mi je veoma krivo što to čujem. U šoku sam od kad ste mi rekli, teško mi je. Baš sam zatečena, mnogo mi je žao — rekla je glumica.

 

Jelisaveta Seka Sablić izjavila je da nije znala da je pokojni Cvejić bio lošeg zdravstvenog stanja jer već neko vreme nije u prestonici.

 

Seka Sablić
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Nisam znala ni da je bolestan, ja nisam u Beogradu odavno. Mnogo mi je zao, stvarno sam zaprepašćena — izjavila je glumica.

 

Čuveni Voja Brajović istakao je da je umetnik kao što je bio Branko Cvejić zaslužio najveće počasti.

 

Voja Brajović
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Branko Cvejić je u poslednje vreme pokazao jedan izuzetni dar, jednu umetnost koja deluje najjače što može da deluje, a to je prirodnost. U poslednje vreme šta god da je radio, bio je baš onako pravi — rekao je on za N1. — Moram da kažem da je njemu mesto u Aleji zaslužnih građana, on je zaslužni građani ne samo ovog grada, već i Srbije, i naravno i tog našeg bivšeg života koji se zvao Jugoslavija.
 

I njegova ćerka i glumica Iskra Brajović skrhana je posle ovih vesti.

 

Iskra Brajović
foto: Instagram Printscreen

Ja ne umem više da sročim na koji način ovi odlasci otimaju fragment po fragment mog bezbrižnog detinjstva, ljudi koje pamtim od kad sam počela da pamtim... A da ne govorim o tome koliki su doprinos imali našoj kulturi, i koliko su već za života postali besmrtni... Vidimo se, jednom, Cvejo — napisala je ona na Fejsbuku.

 

 

 

 

 

makonda-tracker