o njemu je govorila s poštovanjem

Bio je HEROJ DECE i ISTINSKA ZVEZDA, nema ko ga nije voleo: Ovaj slavni glumac je bio VELIKA LJUBAV Seke Sablić

0

Malo je poznato da su dvoje glumaca koji spadaju u najomiljenije na našim prostorima svojevremeno bili u romantičnoj vezi

foto: Stefan Tomasevic/ATAImages
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Živa legenda jugoslovenskog i srpskog glumišta Jelisaveta Seka Sablić spada u red zvezda koje su, uprkos ogromnom interesovanju regiona za njihov život, uspele da sačuvaju svoju privatnost.


Svačija omiljena domaća glumica daleko od kamera uvek je vodila miran porodični život i nije se bavila niti isticala skandalima i aferama, pa je malo poznato da je svojevremeno bila u emotivnoj vezi s jednim kolegom.

 

U pitanju čuveni Božidar Stošić, kog šira publika i mlađe generacije znaju zbog repriziranja serije "Porodično blago", u kojoj je igrao kafedžiju Mačka.

 

Božidar Stošić
foto: Damir Dervišagić

Stošić je po završetku Akademije za pozorišnu umetnost bio član pozorišta "Boško Buha", kada je i počela njegova ljubav s uvek nasmejanom glumicom.


Ona, ipak, nije potrajala, ali je Seka oduvek isticala samo najlepše reči kada je govotila o Božidaru. Tako je bilo i nakon što je Srbijom 2018. godine odjeknula vest koja je sve rastužila: da nas je Stošić napustio u 82. godini.


Tim povodom oglasila se upravo Seka, koja se nije osvrtala na romantičnu stranu njihovog odnosa i otkrila da nije znala da je Stošić bio lošeg zdravstvenog stanja.

 

Seka Sablić
foto: Damir Dervišagić

Mnogo mi je žao. On je bio kao glumac i čovek jedno vreme veoma prisutan u mom životu. Igrali smo godinama zajedno Filumenu Marturano Nisam znala da je bolestan — izjavila je tada glumica.


Ona se prisetila jedne od najvažnijih Stošićevih uloga, kojom je osvojio srca mnogih mlađih generacija.


Deca su ga obožavala kao Boleta iz Bureta u vreme emitovanja emisije Hiljadu zašto. Bio je njihov heroj i istinska zvezda. Danas je sve to nestalo. Nema više danas takvih glumaca za decu. Celog života je bio posvećen glumi i svom poslu — istakla je tada Seka.


Jelisaveta Seka Sablić je, inače, majka sina Stefana, o čijem ocu nikad nije želela da priča javno, a uz to je i ponosna baka dečaka Leona.

 

 

makonda-tracker