presrećni

23 godina razlike, jedno dete, beskrajno mnogo LJUBAVI: Ova glumica je supruga Voje Brajovića

0

Čuveni Tihi decenijama je važio za jednog od najpoželjnijih muškaraca na našim prostorima, a i danas, kada je u sedamdesetim, spada u najmarkantnije domaće glumce. Njegovo srce je, na žalost dama, odavno osvojeno...

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Proslavljeni filmski, televizijski i pozorišni glumac Vojislav Voja Brajović (72) godinama je u skladnom braku s koleginicom Milicom Mihailović (49).
Razlika od čak 23 godine ne prestavlja problem ovom paru, koji spada u najsrećnije na našoj javnoj sceni, a kruna njihove ljubavi je sin Relja.


Voja i Milica upoznali su se na snimanju filma "Urnebesna tragedija". Interesantno je da je glumacigrao u predstavi "Kad su cvetale tikve", komadu zasnovanom na romanu Miličinog oca i čuvenog pisca Dragoslava Mihailovića, mnogo godina pre nego što su se upoznali.

 

Kako je Milica jednom prilikom istakla, u njihovom odnosu je najvažnije to što znaju da mogu da računaju jedno na drugo i vreme im ne prolazi uzalud.

 

1 / 6 Foto: Damir Dervišagić


Ljubav podrazumeva emotivnu stabilnost i veoma mi je važna jer bez nje ništa nema smisla. Najvažnija komponenta našeg odnosa jeste to da se oslanjamo jedno na drugo, da se razumemo i nikada nam nije dosadno. Nas dvoje imamo vrlo živ odnos, a pošto je ljubav tajna, ne bih umela to da vam objasnim do kraja — izjavila je jednom prilikom glumica.


Voja ističe da ne može da objasni zbog čega je baš Milica Mihailović njegova srodna duša.

 

Ne znam kako da vam obrazložim šta me je privuklo Milici. Kad bih to raščlanio i objasnio, onda mi ne bi bilo tako nedokučivo. Milica je neverovatan energetski izvor — istakao je glumac u jednom intervjuu. Retke su takve osobe, sa tom količinom životne snage i radosti. — Ona je veliki borac i uvek nalazi način da smiri situaciju i odagna moje loše raspoloženje. Najviše me brine što je mene zavolela. Smatrao bih je idealnom da nije ovoga sa mnom.

 

Voja Brajović
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Milica, s druge strane, napominje da se oni ne slažu baš u svemu, ali o svemu mogu da razgovaraju jedno s drugim. Kako glumica ističe, njen suprug je inteligentan, duhovit i odan, a razlika u godinama njoj nikada nije delovala kao problem jer je ona pozamašna i u slučaju njenih roditelja.

 

Za Voju me vezuje totalna bliskost i potreba da o svemu razgovaramo, bez obzira na to što se u mnogo čemu ne slažemo — otkrila je svojevremeno Milica. — Ma, volim ga zato što je klikeraš, što je vrlo duhovit i što je lojalan i srčan. Moje poverenje u njegov pozorišni instikt je ogromno, što nije nevažno ako se ima u vidu da nas dvoje radimo isti posao i da veliki deo života razgovaramo o tome. I kod mojih roditelja postoji prilična razlika u godinama, tako da je to meni oduvek delovalo nekako prirodno. Ne znam da li bi nam bilo lakše da smo vršnjaci. Ne verujem. Mislim da svi ljudi koji osluče da žive zajedno moraju biti rešeni, uporni, beskrajno tolerantni — rekla je tada.

 

Milica Mihailović, Milica Mihajlović
foto: M. M./ATAImages

Par je, inače, više puta imao priliku da sarađuje, a nakon što su zajedno igrali u seriji "Sinđelići", glumica je istakla da joj je zadovoljstvo da deli kadar i scenu sa suprugom.

 

— Mnogo smo improvizovali, ali sa Vojom je i lako i lepo da radim. Igrali smo u nekoliko navrata zajedno i u pozorištu i na filmu. Razumemo se u glumi jer delimo isti ukus i pogled na svet, lako uđemo u isti akord, žanr, tonalitet... Tako je kad radim i sa prijateljima. Opet, ume da bude i veoma inspirativno kada se sretnete sa novim mladim ljudima i osetite dah novog vremena — istakla je ona.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker