ima jak razlog

Navodno nije jedini koji misli o tome: Najbizarnija priča o Putinu toliko je čudna da ni neprijatelji ne veruju u nju

0

Iako je "običan svet" šokiran, navodno ovakvo ponašanje nije nimalo neobično za svetske lidere, koji ne žele da njihov DNK dospe u pogrešne ruke

foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Kako tvrde dvojica istraživačkih novinara, telohranitelji ruskog predsednika Vladimira Putina skupljaju njegov izmet kada putuje u inostranstvo.

 

Ovu šokantnu tvrdnju izneli su Režis Žente, autor dveju knjiga o Rusiji, i Mihail Rubin, koji izveštava o situaciji o ovoj zemlji već 13 godina, navodi se u izveštaju koji je pre nekoliko dana objavio francuski list Paris Match.


Prema ovom članku, za skupljanje fekalija zadužena je Federalna služba za zaštitnu, odeljenje koje brine o bezbednosti predsednika i drugih vladinih zvaničnika.

 

Vladimir Putin
foto: EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN / S

Kako tvrde Žente i Rubin, ovaj materijal se čuva u specijalizovanom paketu i nosi natrag u Rusiju nakon putovanja. Bizarnu priču prati snimak nastao 2019. godine, dok je Putin boravio u Francuskoj, na kom se vidi kako predsednika Ruske federacije do toaleta prati šestorica muškaraca u odelima, posle čega je jedan izašao iz kolzeta noseći malu aktovku.


Kako dalje piše Paris Match, veruje se da je u pitanju taktika kojom se č od stranih sila čuvaju informacije o zdravlju i sklonostima ka eventualnim zdravstvenim problemima, koji se mogu "pročitati" iz DNK uzorka.


Novinarka Farida Rustamova na Tviteru se nadovezala na ove tvrdnje i istakla da je upoznata s tim da se nešto slično dogodilo i tokom Putinovog boravka u Beču i da je to praksa koja se sprovodi godinama.

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV


Kako pišu strani mediji, ovo zapravo nije toliko neobično koliko na prvi pogled deluje, jer su britanski špijuni zaista pregledali i analizirali iskorišćeni papir koje su Istočnoj Nemačkoj koristili sovjetski vojnici tokom Hladnog rata. Ovo je tvrdio britanski vojni ekspert Toni Gerati, koji je otkrio da je to primenjivano jer Sovjeti nisu dobijali toalet-papir, pa su umesto toga koristili dokumenta ili lična pisma.

 

Uz to, jedan bivši sovjetski agent je ranije tvrdio da je Josif Staljin špijunirao Mao Ce Tunga, između ostalih stranih lidera, analizirajući njegov izmet u laboratoriji.

 

Embrion, Laboratorija
foto: Profiemdia

Prebiranje po ostacima, uključujući ljudski izmet ili nešto još gore, vredna je tehnika koja je nekada davala prave dragulje od informacija — istakao je Gerati.


Inače, Putin nije jedini koji čuva svoj DNK od drugih zemalja — predsednik Francuske Emanuel Makron odbio je zahtev Kremlja da uradi test na KOVID-19 uoči sastanka s Putinom u Moskvi iz straha da će Rusija to iskoristiti za analizu njegovog DNK, pisao je Rojters.

 

 

makonda-tracker