strašno

"Sinoć joj je poginuo otac": Popularna pevačica pružila dom devojci iz Ukrajine, a onda se dogodila TRAGEDIJA

0

Šarmantna hrvatska pevačica i njena porodica pružili su krov nad glavom izbeglici iz Ukrajine koja je potom doživela veliku porodičnu tragediju.

foto: Instagram
foto: Instagram

Pevačica Ida Prester pre nekoliko nedelja pomogla je devojci iz Ukrajine pruživši joj dom nakon što je u ovoj zemlji izbio rat s Ukrajinom.


Kako je ona otkrila u nedelju na Fejsbuku, pomenutoj devojci je potom stradao otac.


Sinoć je poginuo otac ukrajinske devojke koju smo smestili kod nas. Ukrajinski gradovi su sravnjeni sa zemljom, škole, dečje bolnice, skloništa civila. Rusi su prekinuli humanitarno opremanje hranom gradova koji su pod njihovom opsadom. Gori sve, ne stignu ni da se sahrane mrtvi. Svi pokušavamo normalno da živimo pored ovog pokolja vrlo blizu nas. Šta ćemo drugo? Ionako ništa ne možemo, ko nas pita. Ali užas je tu. I apsolutno je etički nemoguće ćutati i praviti se glup, "svi su krivi" i "ne razumem se" — napisala je potresena Ida.

 

Ida je početkom marta saopštila da je njena porodica pomogla porodici iz Ukrajine i zahvalila se svima koji su im pružili ruku u tom trenutku.


Sinoć nam je iz Harkova/Odese stigla porodica s malim Tomom. Potreseni su i istraumatizirani, ali su na sigurnom i toplom. Ogromno hvala svima koji su nam u 24 sata pomogli sa svime što je potrebno da im napravimo dom iz ovog praznog potkrovlja. Kombi, ruke za nošenje i sastavljanje, donatori kreveta, veš-mašina, igračaka... — napisala je tada pevačica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Idaprester (@ida_prester)


Ona je istakla tom prilikom da im više ništa ne treba, ali je napomenula da će ista solidarnost biti neophodna s novim dolaskom izbeglica.


Smeštaj, higijena, odeća, volontiranje... ili samo topla reč. Ponudite šta imate, i sami ćete se osećati bolje u ovom ludilu, ne možemo ništa drugo — podsetila je tada Ida.
 

 

makonda-tracker