glamur

Tetovaža i bedževi u čast Ukrajini, nenadmašna elegancija: Ovako je izgledao crveni tepih pred dodeli BAFTA nagrada

2

U Londonu je sinoć održana 75. dodela nagrada BAFTA, a ovom događaju će se dugo pričati, kako zbog toga ko je dobio priznanja, tako i zbog stila na crvenom tepihu.

foto: Jade Adams/Landmark Media. / Newscom / Profimedia, EPA-EFE/NEIL HALL
foto: Jade Adams/Landmark Media. / Newscom / Profimedia, EPA-EFE/NEIL HALL

Britanska akademija filmskih i televizijskim umetnosti sinoć je u Rojal Albert holu u Londonu upriličila svečanu dodelu nagrada najistaknutijim umetnicima u godini za nama.


Ovaj događaj okupio je veliki broj imena iz sveta filma i televizije, ali je izostala glavna zvezda večeri — režiserka Džejn Kempion, čiji je mračni vestern "Moć psa" osvojio priznanja u kategorijama za najbolji film i najbolju režiju!

 

U njeno ime nagradu je primio njen producent, koji je istakao da je Kempionova "vizionarka koja je obeležila poslednjih 30 godina svetske kinematografije". Budući da je u januaru dobila i Zlatni globus za režiju, Džejn Kempion je prvi favorit u trci za Oskara, koji će biti uručen za dve nedelje.

 

Džejn Kempion
foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Među ostalim dobitnicima su "Belfast", kao najistaknutiji britanski film, Džoana Skanlan, koja je dobila nagradu za njabolju glavnu žensklu ulogu, u filmu "Posle ljubavi", zatim Vil Smit, koji je nagrađen za najbolju mušku glavnu ulogu, u filmu "Kralj Ričard". Priznanja su dobili još najbolja sporedna glumica Arijana DeBose, glumac u sporednoj ulozi Troj Kotsur (CODA), a Zvezda u usponu je Lašana Linč.


Važno je istaći da je na ceremoniji je iskazana solidarnost sa Ukrajinom, koja je odnedavno u ratu s Rusijom, pa su neki od glumaca nosili bedževe s bojama ukrajinske zastave, među kojima i britanski glumac Benedikt Kamberbeč. Štaviše, jedna zvanica je pokazala tetovažu na leđima na kojoj piše "Molite se za Ukrajinu", uz crtež u obliku krsta. Najveća zvezda večeri bila je Lejdi Gaga, koja je odmah potom požurila u Ameriku, gde je prošetala crvenim tepihom na dodeli nagrada Critics' Choice Awards.


Jednako interesantno bilo je i pre same ceremonije, na crvenom tepihu, gde su prošetala neka od najvećih imena filma u ovom trenutku.

 

1 / 14 Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker