gde je danas i kako izgleda?

Iz glume se povukla ODAVNO, i dalje izgleda — BOŽANSTVENO: Evo čime se danas bavi jedna od NAJLEPŠIH žena Jugoslavije

0

Bila je uspešna u svetu glume, u modelingu, sportu, očaravala je na prvi pogled... Ipak, iz sveta glume povukla se pre 30. godine, a danas se bavi totalno drukčijim poslom.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Savina Geršak glumom je počela da se bavi sasvim slučajno, a kada je bila na samom vrhuncu slave, zauvek se povukla iz tog sveta.

 

Poslednji film sam snimila 1990. godine u Americi. Inače, snimila sam ukupno petnaest filmova, tri sa Živkom, a dva u Ljubljani s Božom Šprajcom. Poslije toga sam otišla u Rim i odatle sam išla u Ameriku i snimala filmove — istakla je ona.

 

 

Rođena u Ljubljani 1963. godine, Savina je kao tinejdžerka ušla krupnim koracima u svet sporta: aktivno je igrala tenis i već kao mlađa juniorka beležila je zapažene rezultate. 

 

Sa 16 godina bila je zvanično treća teniserka u zemlji, pa se u tom periodu preselila u Štutgart i počela da nastupa na profesionalnim turnirima po Evropi. Ipak, sudbina joj nije odredila da postane šampionka; vratila se 1981. godine u Ljubljanu i upisala studije engleskog jezika.

 

Pored toga, prelepa Savina povremeno se bavila i modelingom, u lokalnim okvirima. I tada se desio obrt: nije ni završila prvu godinu studija, a već je dobila glavnu ulogu u filmu Živka Nikolića "Smrt gospodina Goluže" (1982).

 

Kad je ugledao njene fotografije,  Nikolić je uzviknuo: "To je ono pravo!"

 


Kod Nikolića je glumila u čuvenom filmu "Čudo neviđeno" (1984), a potom i u političkoj drami "U ime naroda". U periodu od 1988. do 1990. Savina Geršak pojavila se u ukupno sedam filmskih naslova, uglavnom produciranih u Italiji, između ostalih, u ostvarenjima, "Ponoćna jurnjava" (1990) i "Ugriz" (1989).

 

 

Kada je imala 28 godina, prelepa Savina napustila je glumu, jugoslovenski film ostao je bez svoje nekrunisane "mis". Studije engleskog nije završila, ali je umesto toga upisala psihologiju i diplomirala u Rimu, gde je nastavila da živi i radi. Majka je dvoje dece (rodila je blizance u svojoj 44. godini), a profesionalno se bavi psihoterapijom, koja je njena velika ljubav.

 

— Završila sam studije psihologije. Htela sam da studiram, to mi je bila velika želja. Uvek me je privlačila medicina. Ukupno 11 godina škole, jer je pet godina fakultet i šest godina usavršavanja. Sada sam psiholog-psihoterapeut. Sa jednim kolegom imam svoju ordinaciju u Rimu — rekla je Savina Geršak ranije za "Dnevni avaz".

 


 

Savina ima dvoje dece, sina Dijega i ćerku Irmu.

 

— Oni su najdraža i najlepša stvar u mom životu koja mi se desila. Najlepše od svega je postati majka. To mi je najveće zadovoljstvo. Sin igra tenis, a oboje slikaju — naglasila je tada Savina.

 

 

makonda-tracker