NEKAD I SAD

BIVŠU PEVAČICU MAGAZINA OBOŽAVALA JE CELA JUGOSLAVIJA: Ljiljana danas živi u Americi i danas izgleda potpuno DRUGAČIJE!

1

Ljiljana Nikolovska (57) je prva i verovatno najpopularnija pevačica grupe Magazin, rođena je Splićanka, a njeni roditelji Vera i Boro su poreklom makedonske nacionalnosti.

foto: facebook
foto: facebook


Pevačica Magazina je bila u periodu od 1983. do 1990. Zajedno su snimili ukupno sedam albuma, a pesme u njenom izvođenju se pojavljuju i na brojnim kompilacijskikm albumima.


Ljiljana je iz Hrvatske i Jugoslavije otišla početkom ratnih 1990-ih te danas živi u kalifornijskom gradu San Pedru u SAD-u.

 

Godine 1996. je za Kroacija Rekords snimila svoj debi solo album “Let”.O danima kada je krenula u “beli svet” kaže:

 

- Čak i kad sam otišla, 1989., meni su prve tri godine kuferi bili spakovani, ready to go za doći doma, međutim stjecajem okolnosti srela sam bend koji mi se sviđa, srela sam svoga supruga, postala sam i mama tamo (u Americi).

1 / 4 Foto: facebook
Zadovoljna je i sretna žena kojoj ništa ne nedostaje. Kad se priseća razdoblja s Magazinom na njega gleda s pozitivnim osećajima: “Publika mi uvijek nedostaje kao i dragi ljudi s posla!”Unazad neko vreme, vredno radi i snima nove pesme koje čekaju prve reakcije prijatelja i saradnika. Vodi miran, staložen život, ima veliki vrt, životinje.

 

Fanovi Magazina pamte je po pesmama “Tamara”, “Kokolo”, “Piši mi”, “Ti si želja mog života”, “Tri sam ti zime šaptala ime” i mnogim drugim.

 

Izuzetno je aktivna preko svojih Facebook profila, često komunicira s obožavateljima, objavljuje svoje fotografije i sa svima aktivno razgovara i deli informacije.

 

 

 

makonda-tracker