tužan dan

Na današnji dan pre 21 godinu napustila nas je čuvena Ena Begović: Glumica je očaravala talentom i lepotom čitavu Jugu

0

Saobraćajna nesreća prekinula je blistavu karijeru i majčinstvo, a publika se i dalje ne miri sa ovim gubitkom.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Jedna od najharizmatičnijih glumica stare Jugoslavije, Ena Begović tragično je nastradala u saobraćajnoj nesreći 15. avgusta 2000. godine, na putu ka porodičnom prijatelju, kompozitoru Stipici Kalogjeriu.

 

Za volanom nalazio se suprug Josip Radeljak, kada su na trenutak zastali na brdu, kako bi proverili svetlo na automobilu, koje je tokom vožnje razbijeno.

 

U tom trenutku Ena je sa svojom majkom i ćerkom bila unutar vozila, koje se nekontrolisano kretalo ka provaliji, gde je i završilo. Begovićeva je preminula usled zadobijenih teških telesnih povreda, dok su naslednica i majka Tereza preživele stravičnu nesreću.

 

Ena Begović
foto: Youtube Printscreen

Nepojmljiva vest šokirala je čitavu javnost, a krivični postupak godinama se vodio protiv Josipa, koji je nehotice izazvao ovakav sled događaja. 2007. godine Radeljak je oslobođen svih optužbi, jer je ustanovljeno da je nesreću izazvao neispravan menjač.

 

Enina ćerka Lana izrasla je u pravu lepoticu, koja neverovatno podseća na slavnu majku, ali veliki gubitak niko nije mogao da joj nadomesti.

 

Publika glumicu pamti po ostvarenjima "Pad Italije", "Idemo dalje", "Glembajevi".

 

 

 

makonda-tracker