prošlo je čak 36 godina

I DALJE JE PRELEPA, ALI DA LI BISTE JE PREPOZNALI?! Evo kako danas izgleda legendarna Jagodinka Simonović (FOTO)

2

Proteklih decenija, mnoge generacije muškaraca bile su zaljubljene u glumicu koja je odigrala jednu od najupečatljivijih uloga u filmu Varljivo leto '68.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Jedna od najlepših žena u istoriji srpskog i jugoslovenskog filma je, bez ikakve sumnje, čuvena Dragana Varagić!

 

Ova proslavljena glumica, iako je ne viđamo često ispred kamere, ostala je u svetu filma tokom čitave karijere, pa je tako i režirala, i producirala, i predavala… Devedesetih godina prošlog vikea živela je u Kanadi, ali čak ni kada je bila tako daleko nije bila zaboravljena na prostoru bivše Jugoslavije — ipak su brojne generacije odrastale uz njeno „Samo da ti čujem glas“. To, međutim, nije jedini značajan film u Draganinoj karijeri, s obzirom na to da se u njenoj biografiji mogu naći brojni čuveni naslovi iz sveta filma, televizije i pozorišta kao što su: "Svetozar Marković", "Veliki transport", "Banjica", "Sivi dom", "Vuk Karadžić", "Aleksa Šantić"…

 

 

Danas je Dragana profesor glume u Beogradu, a neretko ističe da je gluma posao koji se voli i da je bez te ljubavi nemoguće raditi.

 

Ta radoznalost koju još uvek imam meni je dragocena u tome što radim, znači nešto menjam, nešto dodajem. Važno mi je i dosta me zanima šta se radi u drugim delovima sveta, zanima me pozorište njihovo, način predavanja, nove tehnike glume, vrlo sam radoznala — ispričala je ono tokom gostovanja na RTS-u prošle godine.

 

Iako je češće u pozorištu i za katedrom, Varagićeva se nedavno ponovo našla ispred kamere, i to u kratkom igranom filmu „Kada sam kod kuće“, koj je nedavno dobio nagradu za najbolji studentski film na Međunarodnom filmskom festivalu Short to the Point u Bukureštu, a prošle godine je igrala u višestruko nagrađivanom filmu „Šavovi“.

 

U galeriji pogledajte njene fotografije iz kultnog filma, kao i kako Dragana danas izgleda.

 

1 / 6 Foto: Youtube Printscreen

 

 

 

 

makonda-tracker