uvek je delovala moćno

I u 9. deceniji izgledala je TAKO ŠIK: Preminula jedna od najpoznatijih jugoslovenskih lepotica

2

Bila je svedok nastajanja mode pedesetih godina, a i na pragu desete decenije bila je aktivna, izgledala uvek otmeno i gotovo niko ne bi mogao da nasluti njene prave godine

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Jedna od najpoznatijih srpskih i jugoslovenskih manekenki, Tamara Bakić (87), preminula je juče u Beogradu.

 

Tamara je rođena 1934. godine u Somboru, a dok su je najlepše uspomene vezivale za porodicu i praznike u detinjstvu, najtužnija sećanja odnosila su se na mađarski logor u Bačkoj Palanci. Porodica Bakić se preselila u Beograd po izlasku iz logora.

 

 

Tamara je i u devetoj deceniji bila aktivna i volela je život, a govorila je i obavezno pešači, čak da se penje i na sedmi sprat svoje zgrade stepeništem!

 

Moram priznati da mi je drago što me još traže. Ne prihvatam baš sve pozive, ali ako je prilika posebna, naročito humanitarnog karaktera, obavezno se odazovem. Proletos sam bila iskreno dirnuta na reviji “Produži život". Od trenutka kada sam kročila na pistu pa dok nisam sišla s nje iz publike, u kojoj su uglavnom bili mladi ljudi, nije prestajao snažan aplauz. Oči su mi bile pune suza i pomislila sam da možda nije lepo da se to vidi, a onda sam rekla sebi: “Pa šta, neka, to su iskrene emocije” — pričala je ona svojevremeno.

 

 

Kako prenose mediji, datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

makonda-tracker