sa sinom pobegla na vreme

Na putu ka granici nije bilo mesta bez SIRENA, EKSPLOZIJA, BOMBI: Bivša Mis Ukrajine potresla svet ispovešću o ratu

1

Veronika Didusenko, poznata kao bivša Mis Ukrajine, opisala je kako je doživela rat u rodnoj zemlji i kroz šta je prošla dok je bežala.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Veronika Didusenko je svoj stav o ratu u Ukrajini iznela na konferenciji povodom Dana žena u Los Anđelesu i pozvala sve da pomognu Ukrajincima.


Didusenkova je osvojila laskavu titulu 2018. godine, a sada je bila prinuđena da ode iz zemlje sa svojim maloletnim sinom.

 

- Probudile su nas sirene i eksplozije u Kijevu. Grad sa više od tri miliona ljudi, koji je spavao i bez ikakve formalne objave rata, bez ikakve nade da će njegovi stanovnici zauzeti sklonište, pogođen od neprijateljske bombe - izjavila je manekenka, pa nastavila:


- Na mom dugom putu do granice Ukrajine nije bilo mesta gde se ne bi oglasile sirene, gde ne bi eksplodirale rakete i bombe - istakla je Veronika.

 

Misica je na kraju dodala da je sada na sigurnom, našla se sa prijateljima u Americi i srećna je što ima ko da čuva njenog sina dok se ona bori za pomoć Ukrajini.


- Upravo sada, milioni ukrajinske dece i njihovih majki putuju… u stanice metroa i skloništa za bombe. Još više srceparajuće je to što žene rađaju u takvim uslovima u ovim skloništima. Upravo sada, ruski avioni, projektili i raketni bacači nastavljaju da udaraju na desetine ukrajinskih gradova.

Veronika Didusenko je poznata po tome da se zalaže za prava žena, a najviše je bila u centru pažnje kada je, nakon nekoliko dana od krunisanja za najlepšu ženu Ukrajine, njoj oduzeta titula jer je razvedena majka, a to je suprotno propozicijama takmičenja.

 

 

makonda-tracker