promene

Jesu li oni ovogodišnji POBEDNICI? Ukrajina se na kladionicama za trijumf na Evroviziji popela na 2. MESTO

1

Na prvom mestu nalazi duo iz Italije Mamud i Blanko, ali se za kratko vreme povećao broj klađenja na prestavnike koji brane boje plavo žute zastave i tako oni postaju favoriti za trijumf na ovogodišnjem takmičenju u Torinu. 

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Ukrajinskim predstavnicima povećala se šansa za pobedu jer se mnogi, u poslednjih nekoliko sati, klade na njihovu pobedu u Torinu. Na stranici za klađenje uz ime Ukrajine, izvođača i naziva pesme stoje plavo i žuto srce u znak podrške Ukrajini i Ukrajincima.

 

 

Prvenstveno je za ukrajinskog predstavnika za Evroviziju 2022. u Torinu izabrana pevačica Alina Paš, ali se povukla sa takmičenja nakon što je prošla temeljno ispitivanje zbog izveštaja da je posetila Krim, koji je Rusija okupirala 2015. godine. Paš je bila odabrana da predstavlja Ukrajinu na takmičenju sa pesmom "Shadows of Foreign Ancestors".

 

Nakon toga, ukrajinska televizija UA:PBC, izabrala je novu pesmu, a reč je o pesmi "Stefania", koju izvodi Kalush Orchestra.

 

1 / 3 Foto: Pavlo Gonchar/SOPA Images, Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Kalush Orchestra bili su drugoplasirani na ukrajinskom izboru za predstavnika na Evroviziji. Iako im je publika dala maksimalan broj bodova, žiri ih je stavio tek na treće mesto. Pesma "Stefania" spaja tradicionalno pevanje i instrumente s modernim repom, a posvećena je majkama.

 

Inače, ukrajinska državna televizija, UA:PBC, pozvala je Evropsku radiodifuznu uniju (EBU), koja organizuje takmičenje, da suspenduje Rusiju i zabrani joj učešće na ovogodišnjem takmičenju, prenosi 24sata.hr.

 

 

 

 

makonda-tracker