teška životna priča legendarne džeki o.

NAZIVAJU JE NAJTUŽNIJOM PRVOM DAMOM SVIH VREMENA: Preživela je smrt NASLEDNIKA, afere supruga i njegovu tragičnu smrt...

2

Prošlo je 27 godina od njene smrti.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Žaklin Buvije Kenedi Onazis preminula je 19. maja 1994. godine u 65. godini, daleko od očiju javnosti.


Prošlo je 27 godina od smrti žene koju nazivaju "najtužnijom prvom damom", a s obzirom na njen nesrećni brak s 35. američkim predsednikom Džonom F. Kenedijem, to i ne čudi previše.

 

Ipak, slavna Džeki O. doživela je i brojne druge životne udarce, kao npr. nekoliko pobačaja, mrtvorođenu ćerku Arabelu, te smrt sina Patrika, koji je preminuo nakon svega 39 sati, a tu su i brojne suprugove afere, kao i njegova tragična smrt pred njenim očima.


Pročitajte i: SMRT DŽONA KENEDIJA I DALJE JE MISTERIJA: Ovo su SVE teorije ZAVERE koje se vezuju za najintrigantnije UBISTVO 20. veka

 

Džeki je bila potomkinja bogate američke porodice francuskog porekla, a kako se kretala u istim visokim krugovima kao i Kenedi, ne čudi što su se sreli na jednoj večeri u maju 1952. godine. Iste godine u novembru Džon je postao senator, a par se počeo intenzivnije družiti, te su u to vreme produbili svoju vezu.

1 / 5 Foto: Profimedia

1953. godine venčali su se u Njuportu pred 700 zvanica, a njihovo je venčanje u medijima odmah nazvano događajem godine. Ipak, ubrzo nakon venčanja krenuli su i prvi veliki problemi: Džon je patio od hronične Adisonove bolesti, a krajem 1954. godine bio je podvrgnut i dvema gotovo fatalnim operacijama. Žaklin je, zatim, pobacila 1955. godine, a godinu dana kasnije na svet je donela mrtvorođeno dete.

 

Ipak, par je prebrodio sve probleme, a Džon je sve više počeo uviđati kako mu deo popularnosti među masom donosi i obrazovana i elegantna supruga koja je bila politički osvešćena, te je vrlo brzo mogla proceniti svaku situaciju i dati mu koristan savet...

 

Nastavak na sledećoj strani...

Džeki Kenedi
foto: Profimedia

Osim toga, mediji su je obožavali i nazivali modnom ikonom, pa je i sam Kenedi često javno zahvaljivao supruzi kao najvećoj podršci.

 

Ipak, dok su u javnosti njegova usta imala samo reči hvale za nju, kada su se svetla pozornice ugasila, on ju je varao gdje je stigao. U knjizi "These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie" piše kako je prva dama znala za sve suprugove afere. Znala je ljubavnice po imenima i iako su je uzrujavale, bila je spremna zažmuriti na sve, sve dok je suprug javno ne sramoti.

 

Upravo ju je Džonova afera sa slavnom Merilin Monro najviše uzrujavala, jer je u to vreme plavuša bila prava diva, pa je postojala velika opasnost od toga da preljuba postane veliki skandal, uništi Kenedijevu reputaciju, ali i njen brak.

 

I dok se Džeki uzrujavala, glumica je maštala o tome kako će se njen ljubavnik oženiti njom. U istoj se knjizi navodi kako je jednom prilikom pitala bliskog prijatelja može li je zamisliti kao prvu damu. Jednom je čak i nazvala samu Džeki u Belu kuću, te joj otkrila kako joj je Džon obećao da će se oženiti njome, na šta joj je Džeki vrlo mirno poručila: "Merilin, udaćeš se za Džona, uselićeš se u Belu kuću, imati dužnosti prve dame, ja ću se iseliti, a ti ćeš dobiti sve probleme."

 

Pročitajte i: TVRDI DA JE NJEN OTAC DŽON KENEDI — ALI TO JE SAMO DEO: Ćerka princeze Jelisavete Karađorđević ostavila planetu bez reči

 

 

To se nije dogodilo, a glumica je ubrzo postala problem svom ljubavniku jer je nakon nekoliko zajedničkih noći postala opsednuta njime.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

"On je s njom manje-više završio nakon jednog zajedničkog vikenda. Čak joj je pred svima rekao kako ionako nije materijal za prvu damu", otkrio je tada Džonov bliski prijatelj i priznao kako je Džeki znala i za to.

 

5. avgusta 1962. godine Merilin je okončala svoj život sa samo 36 godina, a u novembru 1963. predsednik Kenedi ubijen je u atentatu u Dalasu.

 

Pročitajte i: "NEKA VIDE ŠTA SU UČINILI": Ona je nosila NAJTRAGIČNIJI ružičasti komplet u istoriji, a KRV sa njega ni do danas nije očišćena

 

Džeki i njena sestra Li Radzivil od malih su nogu učene da su novac i moć najvažnije stvari u životu. Prvog dečka ostavila je zbog majke, jer mu porodica nije bila dovoljno bogata, a kasnijeg verenika hladnokrvno je ostavila nakon što se saznalo da zarađuje današnjih 160 hiljada dolara godišnje kao posrednik u trgovini. Dok ga je vozila na aerodrom, u džep mu je ubacila verenički prsten, te mu time dala do znanja da se venčanje neće održati.

 

Pročitajte i: OD NJIHOVIH TRAGIČNIH SUDBINA I UŽASNIH GUBITAKA PODILAZI JEZA: Da li je porodica Kenedi zaista PROKLETA?

 

Kasnije se Džeki udala za Aristotela Onazisa, ali ta ljubavna priča je već priča za sebe...

 

 

makonda-tracker