tajne iz prošlosti

TVRDI DA JE NJEN OTAC DŽON KENEDI — ALI TO JE SAMO DEO: Ćerka princeze Jelisavete Karađorđević ostavila planetu bez reči

2

Kristina Oksenberg izjavila je da joj je majka priznala da je njen pravi otac ubijeni predsednik SAD Džon F. Kenedi.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Ona je ispričala da joj je Jelisaveta ovu tajnu otkrila kada je imala 14 godina i napomenula joj da o tome ćuti, jer bi u suprotnom mogli da je ubiju.

 

Jelisaveta Karađorđević je u toku navodne afere bila u braku sa industrijalcem Hauardom Oksenbergom, s kojim ima dve kćerke Katarinu i Kristinu.

 

 Svetila se mom ocu Hauardu, koji je švrljao. Priznala mi je da sam predsednikova kćerka i rekla da to ne kažem nikome jer će me ubiti, pošto ljudi vole da ubijaju Kenedijeve — priznala je Kristina i otkrila da je suprug srpske princeze saznao za ovu aferu i planirao da ubije Kenedija.

 

Ona je ispričala i da je njen otac nakon što je saznao za aferu hitro odleteo iz Njujorka sa pištoljem nameravajući da se suprostavi Kenediju. Nakon pijane i prespavane noći se osetio drugačije i vratio se. Ipak, ovo saznanje je promenilo odnos Hauarda i Kristine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHRISTINA/KRISTINA (@christinaoxenberg) on

 

 Bio je grub prema meni jer ličim na Jelisavetu. Kad god me je pogledao, setio bi se afere sa Kenedijem i ponovo razbesneo.

 

Kristina je rekla da je Kenedi saznao za Jelisavetinu trudnoću i da je umro verujući da je ona njegova kćerka.

 

Nikad nisam uradila DNK analizu, tako da ne znam da li je sve ovo trač — poverila se i otkrila zašto je tek sada, u šestoj deceniji života, rešila da progovori o svemu.

 

Ćutala sam da ne budem ubijena! Sada sam stara i nije me briga za pretnje smrću. Bolesna sam, pa mi i ne bi smetalo da me neko ubije. Moja ružna životna priča opisana je u knjizi "Tajne". Zaradiću novac. Nemam nasledstvo ni od vaše princeze Jelisavete ni Oksenbergovih ni Kenedijevih — rekla je.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHRISTINA/KRISTINA (@christinaoxenberg) on

 

Ipak, princeza navodi da je ovo sve laž i proizvod Kristinine razmaženosti.

 

 Ona pokušava na svaki način da reklamira svoju novu knjigu ne ustručavajući se da izmišlja priče o članovima porodice. Nije ni najmanje zabrinuta kako se njeni najbliži osećaju, što dovoljno govori o njoj. U više navrata sam izjavila da sam poznavala pokojnog predsednika Kenedija i njegovu suprugu. Moj prvi suprug, Kristinin otac Hauard Oksenberg podržao je predsedničku kampanju Džona Kenedija. Nije bio blizak Kenedijev prijatelj, baš kao što ni ja sa njim nikad nisam bila bliska. Pogotovo ne na način na koji naša kći aludira — odgovorila je princeza na priče o aferi.

 

Jelisaveta je dodala da će u aprilu napuniti 84 godine i da bi njena kćerka mogla da je okrene bar da pita kako je. Takođe, dodala je i da Kristina ne mora da se stidi svojih postupaka, jer se ona već stidi umesto nje.

 

 

makonda-tracker