I DALJE JE MISTERIJA

OD NJENE SMRTI PROŠLO JE VIŠE OD POLA VEKA, A TEORIJE ZAVERE NE PRESTAJU: Merilin Monro je ubijena zato što je previše znala?

0

Na današnji dan, 5. avgusta 1962. godine, holivudska ikona Merilin Monro pronađena je mrtva u svom domu u Los Anđelesu, a njena smrt, iako je prošlo gotovo 6 decenija, i dalje je misterija...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pitanje Teorije zavere u vezi s njenom smrću ne prestaju. Najpoznatija je da je likvidirana zbog braće Kenedi i da su je sve vreme pratili agenti CIA i FBI, tvrdi Pol Dejvids, autor dokumentarca o slavnoj glumici.

 

Kada je 5. avgusta 1962. holivudska ikona pronađena mrtva u svom domu u Los Anđelesu, prve informacije bile su da je reč o samoubistvu pilulama za spavanje. Ali teorije zavere u vezi s njenom smrću ne prestaju više od pola veka.

 

foto: Profimedia

Najnoviji dokumentarac o glumičinim poslednjim danima navodno donosi nesporne dokaze da su Merilin ubili agenti CIA i FBI, a sve zbog bliske povezanosti s Džonom i Bobijem Kenedijem.

 

- Ona je bila žena koja je previše znala. Njene veze s moćnom braćom značile su da je dobijala veoma poverljive informacije. Praćena je i prisluškivana zbog Kenedijevih, a u dosijeima su je zaveli kao simpatizerku komunista. Ona je nešto nalik Edvardu Snoudenu danas (bivši špijun koji je otkrio najveće tajne CIA). Plašili su se da bi ona mogla sve da razotkrije na konferenciji za medije - rekao je reditelj Dejvids.

 

Prema njegovim rečima, Merilin je imala dnevnik u kojem je zapisivala sve informacije koje joj je Džon Kenedi otkrivao u krevetu, a jedna od njih bila je i planirana akcija ubistva Fidela Kastra. Glumica je ovo otkrila Bobiju Kenediju nakon što je Džon prekinuo vezu s njom i potpuno je ignorisao. Dokumentarac još nije imao svoju premijeru.

 

 

makonda-tracker