nisu štedeli reči

VILIJAM DRSKO "ČAČNUO" HARIJA?! Evo šta su prinčevi rekli u svojim prvim obraćanjima nakon smrti princa Filipa

1

Princ Vilijam i princ Hari izdali su saopštenja povodom smrti svog deke, a britanska javnost uverena je da je deo poruke starijeg brata bio upućen mlađem princu

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Vojvoda od Kembridža princ Vilijam i vojvoda od Saseksa princ Hari juče su izdali prva saopštenja, tri dana nakon smrti princa Filipa, njihovog deke i vojvode od Edinburga, i to sa svega pola sata razmaka.


Oba saopštenja odišu sasvim različitim tonovima — Vilijamovo je zvanično , a Harijevo intimno.


Vek života mog deke bio je definisan njegovom službom — njegovoj zemlji i Komonveltu, njegovoj supruzi i kraljici, i našoj porodici. Srećan sam što sam imao ne samo njegov primer da me vodi nego i njega u svom odraslom životu, i u dobrim i u teškim vremenima — počeo je Vilijam.

 


On je istakao da je zahvalan što je njegova supruga uspela da upozna njegovog deku i na posebnim trenucima koje su njegova deca provela s princem Filipom, koji je dolazio po njih kočijama i oduševljavao ih svojim smislom za humor i avanturu.


Moj deka je bio izuzetan čovek i deo izuzetne generacije. Ketrin i ja ćemo nastaviti da činimo ono što bi on želeo i podržavaćemo kraljicu i u godinama pred nama. Nedostajaće mi deka, ali znam da bi on želeo da nastavimo sa svojim poslom — istakao je Vilijam.

 

princ Filip, Princ Filip
foto: Profimedia

Hari je, takođe, podsetio koliko je princ Filip bio posvećen svojoj službi kraljici, a dodao je da je on bio čovek od časti, ali i duhovit čovek, autentičan, šarmantan.


Ali za mene, kao za mnoge od vas koji ste izgubili svoje bliže ili bake i deke prošle godine, on je bio deka: majstor roštilja, legendarni šaljivdžija, i drzak do samog kraja — napisao je princ Hari.


I on je, kao Vilijam, istakao da bi njihov deka ne bi voleo da dugo žale za njim i da bi im s pivom u ruci rekao da nastave dalje.


Megan, Arči i ja (kao i tvoja buduća praunuka) uvek ćemo u svojim srcima za tebe čuvati posebno mesto — završio je.


Ako pitate britansku javnost, Viilijamovo saopštenje nije bilo upućeno samo narodu već i — Hariju.

 

Princ Vilijam, Princ Hari
foto: Profimedia

Ipak, novinar prijatelj Megan Markl i princa Harija Omid Skobi, koji je napisao njihovu zajedničku biografiju "Pronalaženje slobode", kaže da smatra da to nije slučaj.


Mislim da nama "spolja" može tako da izgleda, ali moramo da imamo u vidu da je to Vilijamova uloga, on je budući lider zemlje i on zato zaista razmišlja o povratku na posao. Mislim da to nije bilo upućeno njegovom bratu — kaže Skobi.


Šta vi mislite?

 

 

makonda-tracker