šest godina od smrti legendarnog glumca

4 PUTA SE ŽENIO, A OVAKO JE GOVORIO O NAVODNOJ VEZI SA MLADOM KOLEGINICOM: Malo poznati detalji iz života Nikole Simića

0


Ostavio je pečat u jugoslovenskoj kinematografiji brojnim ulogama, a svoj život držao je daleko od objektiva

foto: Dragan Kadić

Važio je za jednog od najduhovitijih glumaca, a vedar duh nikada ga nije napustio.

 

- Smeh je nešto najblagotvornije na svetu. U smehu, kroz smeh, čovek sve nevolje zaboravlja. Neka to bude i za trenutak, ali taj trenutak je dragocen. Nemoguće je da jedno biće bude stalno pod tenzijom, mora negde da pokulja ono nagomilano u njemu - rekao je u jednom intervjuu.


O privatnom životu Nikole Simića malo se znalo, a on je na sve načine pokušavao da svoju porodicu sačuva od očiju javnosti.

 

Ćerka Ana podarila mu je unuke Isidoru i Saru, koje su još u najranijem detinjstvu pokazale ljubav prema profesiji svog dede. Simić je govorio da mu upravo druženje sa njima najviše prija.

 

- Starija Isidora već je uplovila u glumačke vode i igrala je u Pozorištancetu Puž, a mlađa Sara počela je da priča kako bi volela da bude glumica. Ipak, još je rano da je ozbiljno shvatimo - kroz osmeh je govorio krajem 2011. godine.


Njegov bratanac Dušan Simić za jedan dnevni list ispričao je da se glumac četiri puta ženio i razvodio, da je obožavao žene i bio veoma galantan prema njima.

 

Poslednjih godina Nikolinog života pričalo se da je u vezi sa 48 godina mlađom glumicom Sonjom Kostić.


- Nemojte, to je vrlo... Smejurija! Nema blage veze. To je neumesna priča. Ljudi nemaju čime da se bave. Gledam sve ove generacije koje dolaze... Ja stvarno želim da im pomognem, svim srcem, pa tako i Sonji... Pričalo se svašta za ovog, za onog... A sada, ako sednem sa mlađom koleginicom, onda... Zašto?! To je ono što mi želimo da zavirujemo u tuđe živote. Sada verujem da će se pričati i o Sofiji Angelovski, glumici koja u predstavi zamenjuje Sonju. Pričalo se i o još jednoj koleginici. A ja samo želim da im pomognem, da učinim dobro. Ja sam tako vaspitan. Znate kako se kaže, psi laju, a karavani prolaze. Ne možete da im zapušite usta. Ako me vide da sedim s koleginicom, pa slikaju, pa objave... Ma, ja nisam iz te priče. Stalno hoće da zadru u nešto što je moje lično. Ni od mog bola nisam pravio ništa nešto... To je moje. Moj bol, moja radost, šta se to koga tiče - prokomentarisao je za "Blic puls" tada Nikola Simić.


Početkom 2014. godine čuveni glumac oboleo je od raka prostate. U februaru je operisan, a početkom juna usledile su komplikacije sa bešikom.


Nikola Simić preminuo je 9. novembra 2014. godine, devet meseci nakon operacije, u 80. godini.


 

PulsOnline

makonda-tracker