i to je moguće!

ZA OVAKAV SLUČAJ KORONE JOŠ NISTE ČULI! Poznata manekenka zaražena, a i naučnici su ZBUNJENI zbog njenog stanja

0

Italijanska lepotica spada u zaražene virusom korona, ali se on u njenom slučaju ponaša veoma čudno

foto: Instagram
foto: Instagram

Slučaj italijanske manekenke Bjanke Dobroju (23) zbunjuje naučnike širom sveta. Lepotica je već 56 dana pozitivna na korona virus, a uopšte nema simptome.

 

Italijanku su 6. marta otpustili iz bolnice na kućno lečenje s pozitvnim nalazom testa i bez simptoma. Više od mesec i po dana njena situacija se nije promenila.

 

I dalje se oseća pozpuno zdravo, nema nijedan od prepoznatljivih simptoma virusa korona, redovno se testira u nadi da je "preležala" virus, ali je i dalje pozitivna!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bianca Dobroiu (@dobroiubianca) on

 

Bjanka je jedan od prvih zaraženih virusom korona u Bolonji. U bolnicu je primljena 28. februara sa temperaturom višom od 40 stepeni Celzijusovih. Posle nedelju dana klinička slika joj se popravila i puštena je na kućno lečenje, uz preporuku da ne napušta dom dok testovi ne potvrde da je izbacila virus iz organizma. Nepuna dva meseca kasnije, to se još uvek nije desilo.

 

Dane i dalje provodi u izolaciji iz straha da može nekog da zarazi. Zanimljivo je da njena mama, koja živi s Bjankom, nije se zarazila.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bianca Dobroiu (@dobroiubianca) on

 

 Pratimo njen slučaj jako pažljivo. Ne znamo za nikoga da je toliko dugo pozitivan, najduže pozitivne pacijente za koje znamo bili su pozitivni četiri nedelje – izjavio je doktor Lučijano Atard.

 

 

***

Ukoliko ste propustili, pročitajte uputstvo za pravilno pranje ruku, da li je bolje koristiti tečni ili čvrsti sapun, koja su pravila nošenja zaštitne maske, zašto je važno da što pre prestanete da pušite i kako dezinfikovati mobilni telefon.

 

Važno je da znate i kako ojačati imuni sistem, može li rakija zaista da pomogne u prevenciji, kako sami uništavamo svoj imunitet i kako razlikovati alergiju od simptoma virusa korona.

 

#OstaniKodKuće

 

 

makonda-tracker