Suzana Mančić: Nestašna Titova pionirka

Voditeljka Suzana Mančić je mrzela spanać, hobi joj je bio sakupljanje salveta, a najveću želju da postane balerina nije ostvarila
0
1 / 2 Foto: Privatna Arhiva

Glumica, voditeljka i nekadašnja pevačica Suzana Mančić odrasla je nadomak Doma sindikata i u ranom detinjstvu igrala se u Pionirskom parku.

 – Sećam se prednovogodišnje atmosfere na tadašnjem Trgu Marksa i Engelsa, gde su se prodavale sečene jelke. Pamtim i kada su se u radnji pojavile čaše od nesalomivog stakla, što sam ja shvatila bukvalno, pa sam ih bacala sa trećeg sprata dovikujući ocu Aleksandru: Tata, vidiš da nisu nesalomive! Od hrane nisam podnosila spanać koji danas obožavam – kaže nekadašnja Titova pionirka.

- Tito je bio idol celoj mojoj generaciji. Bila sam pionirka i mama mi je za slet sašila belu haljinicu. U školi smo pisali spomenare u kojima smo otkrivali početna slova imena svojih simpatija. Hobi mi je bio sakupljanje salveta, naročito japanskih, onih najtananijih.

Išla je uporedo u osnovnu i baletsku školu. Kasnije sam patila što se nisam ostvarila kao balerina, a sve zato što je jedan ruski pedagog rekao da sam previsoka. Karijeru sam počela kao pevačica i mada sam završila Pravni fakultet, potpuno sam se inficirala estradom i u tom svetu ostala do danas – priseća se Suzana.

 

Bejbi karton:

 

Mesto i datum rođenja: 22.11.1956. u Beogradu

Težina i dužina na rođenju: 5, 150 kg, 52 cm

Prva izgovorena reč i sa koliko meseci: Mama,

Omiljena bajka: Ježeva kućica

Omiljeni crtani film: Snežana i sedam patuljaka

 

Tekst je objavljen u 133. broju magazina Story osmog aprila 2008. godine.

 

 

makonda-tracker