NEVEROVATNO

KRŠILI SU TRADICIJU PRE MEGAN: 12 detalja sa venčanja Vilijama i Kejt koje NIKO NIJE PRIMETIO, a nose TAJNU SIMBOLIKU

1

Pre 9 godina, 29. aprila, odigralo se venčanje iz bajke Kejt Midlton i princa Vilijama, ali niste znali da je svaki detalj bio simboličan i važan

foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Tijara

 

Za najvažniji događaj u svom životu Kejt je dobila takovzvanu Cartier Hallo Scroll tijaru. Osim što je u pitanju prelep detalj uz njenu venčanicu, ova tijara nosi i svoju simboliku. Tijara je napravljena 1936. godine za tadašnju vojvotkinju od Jorka Elizabetu, koja je kasnije postala — kraljica majka.

 

Put Elizabete kroz život je isti onakav kakav se očekuje i od Kejt — od obične dame, preko vojvotkinje, do kraljice.

 

2. Nešto staro, novo, pozajmljeno, plavo

 

Kako bi se ispoštovala sva tradicija, Kejt odabrala čipku kao nešto staro, svoje minđuše kao nešto novo, tijara kao nešto pozajmljeno, a Sara Barton je zašila malu, plavu traku u postavu njene haljine kao nešto plavo.

3. Opet tijara bila je zašivena u Kejtinu kosu

 

Kada se Dajana Spenser udala za princa Čarlsa 1981. godine, imala je nezgodu. Naime, njena tijara (tijara porodice Spenser) spadala je s njene kratke kose. Kako se ovo ne bi desilo Kejt, njen frizer je najpre načinio postolje za tijaru, a onda sve to profesionalno "ušio" u Kejtinu kosu.

 

Kejt Midlton
foto: Profimedia


4. Slatki Vilijam

 

Kejtin buket je sadržao posebno odabrano cveće za ovu svečanu priliku, a između ostalog, cvet koji se zove Slatki Vilijam — što je svojevrsna oda njenom mužu.


5. Haljine deveruša

 

Kejt je odabrala da obuče svoje deveruše u bele haljine, poput onih koje nose balerine, uz žute detalje oko struka. Svrha ovih haljina je da budu kao one koje su nosile deveruše na Dajaninom venčanju.

 

6. Hari je tražio džepove

 

Kako vojne uniforme nemaju džepove, princ Hari je insistirao na specijalno izrađenoj uniformi u kojoj su morali da budu džepovi. Naime, on je bio zadužen da nosi Kejtin prsten i nikako nije hteo da ga izgubi.

 

Još zanimljivih detalja i nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker