bol za ceo život

"Rekli su da Stefana možemo otkupiti na dva načina – živog ili mrtvog": Brenina ispovest o OTMICI SINA ledi krv u žilama

0

Živa legenda jugoslovenske muzike doživela je tog 23. novembra 2000. godine najveći strah u životu, a kaže da se danas, posle toga, više ničega ne plaši

lepa brena je majka dvojice momaka
lepa brena je majka dvojice momakafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Jugoslovenska muzička diva Lepa Brena i čuveni teniser Slobodan Boba Živojinović bili su jedan od zlatnih parova stare države i svakako jedan od omiljenih i danas, a oni su uvek vodili skladan porodični život.


Otkako su jedno drugom rekli "da" 1991. godine, par je živeo mirno i idilično, a zajedno su dobili sinove Stefana i Viktora, dok Boba ima i sina Filipa iz braka sa Zoricom Nakić.


Njihov život često je bio podeljen na dva kontinenta, jer par ima luksuznu kuću u Majamiju, a ovaj dom bio im je utočište posle najveće životne drame – otmice njihovog starijeg sina Stefana.

 

  • Otmica Breninog sina


Sve se dogodilo 23. novembra 2000. godine, kada je Stefan, tada osmogodišnjak, kidnapovan ispred porodične kuće u Beogradu. Kako su tada pisale "Večernje novosti", "ono što smo najčešće viđali samo na filmskom platnu, odigralo se nedaleko od kuće na Bežanijskoj kosi u kojoj živi porodica Živojinović".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LEPA BRENA (@lepabrenadiva)


Brena je krenula kod frizera, koji se nalazi u njihovom komšiluku. Sa njom je pošao i mali Stefan (8,5 godina). Međutim, on se vratio u kuću da uzme rolere, a njegova majka produžila je u salon. Malo potom, Stefan je na ulici otet – pisalo je u pomenutom članku beogradskog lista.


Par je retko govorio o ovom traumatičnom životnom iskustvu, a jednom prilikom se za hrvatski portal 24sata.hr prisetila najstrašnije poruke koju je dobila u životu i potvrdila glasinu o visini otkupa koji su otmičari tražili.


Gospodine i gospođo Živojinović, vaš sin Stefan se nalazi kod nas. Prema njemu ćemo se ponašati ljudski dok ste vi korektni. Neće mu faliti dlaka s glave – pisalo je u zastrašujućoj poruci kidnapera.

 

Javili su nam da Stefana možemo otkupiti na dva načina. Živog za 2,5 miliona tadašnjih nemačkih maraka ili mrtvog za pet miliona. Rekli su i da će nam, u slučaju druge mogućnosti, slati deo po deo Stefanovog tela – ispričala je Brena.

 

Stefan Živojinović je prvo zajedničko dete Lepe Brene i Bobe Živojinovića
Stefan Živojinović je prvo zajedničko dete Lepe Brene i Bobe Živojinovićafoto: Nemanja Nikolić
  • Kako su Brena i Boba vratili sina?


Pevačica se prisetila i da su Boba i ona upozoreni da ne kontaktiraju s policijom, a dat im je rok od dva dana da prikupe pomenutu svotu novca, uz napomenu da se ne odugovlači sa isplatom. Navodno su otmičari pretili da će za svaki dan kašnjenja odseći jedan prst dečaku i da će, ako se ne jave nakon 10 dana, moći da otkupe samo telo.


Živojinovići su odmah počeli da prikupljaju novac i uskoro je Stefan bio s njima.

 

Pevačica nikada nije podelila detalja Sefanovog povratka kući, a u javnosti se pojavilo mnogo verzija priče o njegovom spasavanju: da ga je kući dovezao taksista nakon što su otmičari uzeli novac ostavljen na Kalemegdanu, da je predat majci dok je Brena bila na nišanu snajperista, da je Boba odneo novac kidnaperima na Novom Beogradu, da je dečak preuzet na auto-putu Beograd-Niš, da se sve desilo u okolini Dubrovnika, da je Stefan ostavljen na Kalemegdanu...

 

Lepa Brena I Boba Živojinović u braku su od 1991. godine
Lepa Brena I Boba Živojinović u braku su od 1991. godinefoto: Damir Dervišagić
  • Niko nije odgovarao


Iako su prošle skoro 23 godine, ovaj slučaj nikada nije rasvetljen, a za Stefanovu otmicu niko nije uhapšen, iako su se u javnosti pojavljivale razne tvrdnje i optužbe.

 

Sve otmice su razotkrivene, samo nije utvrđeno ko je to uradio mom detetu. Nakon toga se više ničega ne plašim. Naravno da danas imam obezbeđenje to su profesionalni ljudi koji se ne vide, ali tačno znaju šta treba da rade – rekla je Lepa Brena jednom prilikom.


Stefan Živojinović nije mnogo pričao o svojoj najvećoj životnoj traumi, ali je jednom istakao da ga je otmica "trgla".

 

Stefan i Viktor Živojinović,. sinovi Lepe Brene
Stefan i Viktor Živojinović,. sinovi Lepe Brenefoto: Damir Dervišagić

Da ceniš malo više neke stvari i da postaneš jači. Uvek je dobro da u životu imaš neke stvari koje će onako da ti lupe šamar i da poruče da je jedan život – rekao je Brenin sin i na pitanje je li ovo iskustvo bilo traumatično odgovorio: – Tada jeste, sada ne.


BONUS VIDEO

Lepa Brena na koncertu Aleksandre Prijović

 

makonda-tracker