i prijateljstvo i ljubav

Za PRVO ŠTO JE REKLA mnogi ne bi imali hrabrosti : Kako su se upoznali i zavoleli Lepa Brena i Boba Živojinović?

0

Jedna od najlepših ljubavnih priča javne scene na našim prostorima bez sumnje je ona koju su izgradili regionalna diva Lepa Brena i bvši teniser

Lepa Brena i Boba Živojinović zajedno su još od osamdesetih
Lepa Brena i Boba Živojinović zajedno su još od osamdesetihfoto: Damir Dervišagić

Jugoslovenska muzička diva Lepa Brena je od 1991. godine u skladnom braku s nekadašnjim teniserom Slobodanom Bobom Živojinovićem, a oni spadaju u retke parove na javnoj sceni koji ne samo da su zajedno više od tri decenije nego izgledaju srećno kao na početku svoje veze.


Par je zajedno dobio dvoje dece – sinove Stefana i Viktora, dok Boba ima i sina Filipa iz braka sa Zoricom Nakić, a uvek su odavali utisak zadovoljne porodice u kojoj su odnosi harmonični.


Bili su Boba i Brena tu jedno za drugo u najsrećnijim trenucima, kao i u onim najbolnijim, a zajedno su i sarađivali u poslu i proživeli mnogo toga što je samo ojačalo njihovu ljubav.

 


Boba i ja imali smo tu sreću da smo zajedno rasli kroz brak, zajedno se smejali, plakali, sve prolazili udvoje. Nas su spojile ne samo lepe stvari, kojih je uvek bilo na pretek, već i neke teške situacije koje smo preživeli zajedno – otmica deteta, raspad države, smrt roditelja… Tada vidite da li je osoba kraj vas zaista vaš životni partner. Jer, lako je biti dobar kada je sve dobro – ispričala je pevačica jednom prilikom.


Malo je, međutim, poznato kako je počela njihova priča.

 

Lepa Brena i Boba Živojinović na svom venčanju
Lepa Brena i Boba Živojinović na svom venčanjufoto: Youtube Printscreen
  • Kako su se upoznali Lepa Brena i Boba Živojinović?


Kako je pevačica svojevremeno ispričala, za to što je te 1986. godine ona pronašla čoveka svog života može da zahvali svom menadžeru Raki Đokiću i glumcu Velimiru Bati Živojinoviću.

 

Nakon što joj je glumac skrenuo pažnju da je teniser na premijeri njenog filma, ona ga je primetila, ali sve je počelo malo kasnije tokom večeri.

 

Tada mi je pokojni Bata Živojinović rekao: "Breno, šta radiš na toj promociji, je l' znaš ko ti je tamo? Tamo ti stoji Slobodan Boba Živojinović. Šta radiš ovde, idi i pozdravi ga" – prisetila se.


Sećam se, upoznali smo se posle premijere prvog dela filma "Hajde da se volimo" u Domu sindikata. Upoznao nas je Raka Đokić. Sećam se da sam davala intervju za "Ilustrovanu politiku" i da me je Raka sa novinarkom zaključao u kancelariju da možemo normalno da pričamo. U neko doba je Raka ušao – ispričala je Brena, na šta se Boba nadovezao otkrivši da je trebalo da se upoznaju i ranije.

 

Lepa Brena i Boba Živojinović zajedno su još od osamdesetih
Lepa Brena i Boba Živojinović zajedno su još od osamdesetihfoto: Instagram

Brenu je trebalo još ranije da upoznam jer smo hteli da je angažujemo da peva na teniskom turniru, ali je Raka Đokić, njen menadžer, kasnije naš kum, izvrdao pravdajući se da ona ima mnogo obaveza. Ali zaista jeste tako, ona je stalno nastupala. Kad smo konačno stigli do upoznavanja, Brena je prišla i rekla mi: "Gde si ti svih ovih godina?" To je bio sudbinski susret, a prvih par meseci je bilo vrlo teško. Svaki slobodan trenutak koristili smo da budemo zajedno. Zaletim se iz Ibice u Cirih, dođem da bih je video – otkrio je nekadašnji teniser.

 

Njihova ljubav počela je baš u vreme kada se približavao krah Jugoslavije i mnogi su bili skeptični u vezi s njihovom vezom. Političke i društvene okolnosti nisu utisale na par, koji je izdržao sve i ostao još jači.


Prija mi saznanje da nismo pogrešili što smo birali jedno drugo. Planirali smo svadbu u trenutku kada je počinjao raspad Jugoslavije. Naravno, mediji su se bavili prognozama o našem opstanku i bilo je isto onoliko i onih koji nisu verovali da ćemo uspeti, koliko je bilo i optimista. Drago mi je što je vreme pokazalo da smo nas dvoje bili u pravu – rekla je Lepa Brena jednom prilikom za Glossy.

 

Lepa Brena i Boba Živojinović zajedno su još od osamdesetih
Lepa Brena i Boba Živojinović zajedno su još od osamdesetihfoto: Damir Dervišagić

Kako je tada istakla, ono što su izgradili u međuvremenu je i veliko prijateljstvo, uz beskrajnu ljubav.


Tokom svih ovih godina bili smo oslonac jedno drugom, delili i lepo i ružno. Kako vreme više prolazi, sve smo svesniji toga da smo odnegovali pravo prijateljstvo između nas. Jer zaljubljenost je hormonsko stanje i treba ga iskoristiti do daske. A ljubav ne treba nikada da se potroši. Mi smo naučili da razlikujemo te dve stvari, pa zato i trajemo ovoliko – zaključila je ona.

 

BONUS VIDEO

Kako Lepa Brena sprema slavu

 

makonda-tracker