zbunjenost i šok

Seo je i rekao mi — DOGODILA SE NESREĆA: Prve reakcije Vilijama i Harija kad su saznali za MAJČINU SMRT

0

Princeza Dajana preminula je na današnji dan 1997. godine.

Princ Hari je 20 godina potiskivao emocije.
Princ Hari je 20 godina potiskivao emocije.foto: EPA-PHOTO/EPA/GERRY PENNY/nk/sc/sw/ow

Princeza Dajana stradala je u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997.godine.

U trenutku nesreće nalazila se u automobilu sa ljubavnikom Dodijem Al Fajedom u Parizu.


U tom trenutku, njeni sinovi prinčevi Vilijam i Hari imali su 15 i 12 godina.

 

Za smrt princeze od Velsa su saznali od svog oca, tadašnjeg princa Čarlsa, a nalazili su se u zamku Balmoral u Škotskoj sa ostalim članovima porodice.

 

Princ Hari je u svojim memoarima "Rezerva" opisao trenutak kad ga je otac, tada princ Čarls probudio da mu kaže šta se dogodilo.

Kako je napisao i u knjizi i u kasnije u intervjuukod Andersona Kupera, nije ni suzu pustio.

 

- Ne. Ne. Nisam pustio ni jednu suzu u tom trenutku - rekao je Hari.

 

- Bio sam u šoku, znaš? Dvanaest godina. Otprilike... 7, 7:30 ujutro, rano. Tvoj otac uđe, sedne na tvoj krevet, stavi ruku na tvoje koleno i kaže ti: Dogodila se nesreća. Nisam mogao da verujem- ispričao je.

 

U intervjuu je dodao i da ga otac nije zagrlio.

- Nije bio dobar u pokazivanju emocija u normalnim okolnostima. Ali njegova ruka je opet pala na moje koleno i rekao je Biće sve u redu. Ali posle toga dugo ništa nije bilo u redu.- dodao je princ Hari.

 

  • Zašto ja?

 

Princ Vilijam je u dokumentarcu "Dajana, naša majka: njen život i nasleđe" objasnio kako se osećao nakon što je saznao za Dajaninu smrt.

 

- Ne postoji ništa slično na svetu. Zaista ne postoji. Kao da je zemljotres upravo prošao kroz kuću i kroz vaš život i sve. Vaš um je potpuno podeljen. I trebalo mi je neko vreme da to zaista prevaziđem - objasnio je.

 

U tim trenucima se osećao "potpuno otupelo" i "dezorjentisano": 

- Osećate se veoma, veoma zbunjeno. I stalno se pitate Zašto ja?Sve vreme: Zašto? Šta sam uradio? Zašto? Zašto nam se to dogodilo?’ rekao je on.

 

  • Princ Hari potiskivao emocije 20 godina

 

Bile su im potrebne godine i godine da se suoče sa njenom smrću.

 

Kako je princ Hari govorio u The Telegraphu 2017. godine, nakon što je izgubio majku, "ugasio je sve svoje emocije": 

- Mogu sa sigurnošću da kažem da je gubitak mame sa 12 godina, a samim tim i zatvaranje svih mojih emocija u poslednjih 20 godina, imalo prilično ozbiljan uticaj ne samo na moj lični život, već i na posao - ispričao je i dodao:

  • U Škotskoj je doživeo najsrećnije,ali i najtužnije trenutke

 

Princ Vilijam se jednom prilikom u javnosti prisetio smrti svoje majke i rekao da je u Škotskoj doživeo neke od najsrećnijih,ali i najtužnijih trenutaka.

 

- Ukratko, Škotska je izvor nekih od mojih najsrećnijih uspomena. Ali i mojih najtužnijih - dodao je Vilijam. 

 

- Bio sam u Balmoralu kada su mi rekli da mi je majka umrla. Još uvek u šoku, našao sam utočište u službi u Crathie Kirk tog jutra. rekao je on.

- I u mračnim danima tuge koji su usledili, našao sam utehu i utehu na otvorenom u Škotskoj. Kao rezultat toga, veza koju osećam sa Škotskom će zauvek biti duboka - izjavio je jednom Vilijam i prisetio se da je upravo u Škotskoj upoznao svoju buduću suprugu, Kejt Midlton

 

BONUS VIDEO

 

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

 

 


 

makonda-tracker