bila je uplašena

Isprva su pomislili da je sve u redu: Ovo su poslednje reči princeze Dajane

0

Nekadašnja princeza od Velsa, majka prinčeva Vilijama i Harija, bila je svesna kada je stigla hitna pomoć na mesto njene saobraćajne nesreće

Princeza Dajana, bivša supruga kralja Čarlsa III
Princeza Dajana, bivša supruga kralja Čarlsa IIIfoto: Philippe Ledru / akg-images / Profimedia

Ove godine biće obeležeo 26 godina od smrti princeze Dajane, bivše supruge današnjeg kralja Čarlsa III, koja je preminula u avgustu 1997. godine.


Poznato je da je ledi Di umrla nakon povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći u jednom tunelu u Parizu, u pokušaju da sa svojim dečkom Dodijem al Fajedom pobegne od paparaca.

 

Dok je poznati milioner bio mrtav na mestu, kao i njihov vozač Anri Pol, princeza Dajana je prevezena u bolnicu, gde je operisana, ali je uskoro preminula.

 

Kako je pre dve godine ispričao Ksavije Gurmelo, vatrogasac koji se među prvima našao na mestu nesreće u pariskom tunelu, Dajana je bila svesna kada je stigla pomoć. On u tom trenutku nije bio svestan da je pred njim engleska princeza i isprav je pomislio da je s njom sve u redu.

 

1 / 7 Foto: Eddie Boldizsar / Shutterstock Editorial / Profimedia


Na engleskom je rekla: "O, moj Bože, šta se dogodilo?" – prisetio se on u razgovoru za "Daily Mail". – To sam mogao da razumem, pa sam pokušao da je smirim, uzeo sam je za ruku.


Gurmelo je pomogao da se Dajana izvuče iz automobila, a ona je potom prebačena u bolnicu, gde je preminula uprkos naporima lekara, hitnoj operaciji i brzoj reakciji svih uključenih.


Istraga Skotland jarda pokazala je da je uzrok nesreće neoprezna vožnja, kao i da su putnici stradali jer nisu vezali pojaseve. Takođe, kasnije je otkriveno i da je Dajanin vozač bio pod dejstvom alkohola.

 

 

makonda-tracker