lepo

SVAKIM postupkom nas načini ponosnim: Novak Đoković otkrio tajnu koja se krije iza imena njegove i Jelenine dece

0

Novak i Jelena Đoković imaju dvoje dece, a teniser je otkrio zbog čega nose imena Stefan i Tara

jelena đoković i deca su novakova najveća podrška na teniskim mečevima
jelena đoković i deca su novakova najveća podrška na teniskim mečevimafoto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Srpski teniser Novak Đoković odneo je pobedu protiv Španca Bernabea Zapate Miraljesa na US Openu u Njujorku, pa nas ponovo sve učinio ponosnima. Dok svi čekamo nove Novakove igre i pobede, oglasila se i Jelena Đoković, pa najlepšim rečima podržala svog muža i nazvala ga svojim "večnim šampionom".

 

Njegova porodica uvek je njegova najveća podrška, a poznato je da Novak i Jelena imaju sina Stefana i ćerku Taru, koji povremeno prate najvažnije tatine teniske mečeve. 

Jednom prilikom je Novak otkrio zbog čega su Jelena i on odabrali su da su njihova deca zovu Tara i Stefan.

 

— Кoliko samo lepote i bogatstva nudi naša Srbija. Tara je divlja planina koja skriva svoje tajne sve dok ne dođete do nje i pokažete joj veliko divljenje. Jezera Perućac i Zaovine, istorijska reka Drina koja moćno teče i očarava svakog ko je ugleda. Zahvalni smo na zajedničkom, porodičnom vremenu i radujemo se daljem istraživanju bisera naše divne zemlje — napisao je Novak Đoković 2020. na Instagramu i napomenuo da je lepota ove planine jedan od razloga što je njihova ćerka dobila ovo divno ime.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Novak Đoković je 2014. dobio sina Stefana, a u britanskim medijima je govorio o važnosti tog imena.

 

— Znam da je Stefan internacionalno ime, ali ima veliku važnost u našoj zemlji. Nastalo je još u 12. veku, nosili su ga prvi kraljevi. Jelena i ja volimo simboliku, nama su veoma važni koreni i vezani smo za Srbiju, pa iako je Stefan rođen u Monaku, on je Srbin — ispričao je Nole.

 

1 / 6 Foto: Instagram/jelenadjokovicnsf

 

O sinu Stefanu govorio je i prošle godine nakon prvog meča na turniru u Rimu.

 

— Mislim, nisam nikada od njega zahtevao da igra tenis, nijedan jedini put. Nikada to nisam radio. Sve je to, zaista, njegova lična želja, da izađe na teren. Pa, ako želi da istraje na tom putovanju, i ja ću biti uz njega. Naravno, biću oduševljen ako se bude bavio tenisom. Ali, vidite, on je samo sedmogodišnjak. Još je on dete, vrlo je mlad, ne bi trebalo da oseća nikakav pritisak ili očekivanja, iako će se to verovatno desiti, pošto je to deo njegove porodice i normalno je da će privlačiti dosta pažnje ako se bude bavio tenisom. Naročito će se to dešavati u našoj zemlji. Ali, ide mu prilično dobro za sada. Stvarno voli ovaj sport.

 

Bonus video

Novak Đoković jaše:

 

makonda-tracker