život pod velom tajne

Poseduje ogromno bogatstvo, zovu je VLADARKOM IZ SENKE: Ko je Ljubov Prigožina, žena Jevgenija Prigožina?

0

Ostala je udovica nakon što joj je suprug poginuo o avionskoj nesreći u Rusiji 

Ko je bila supruga Jevgenija Prigožina?
Ko je bila supruga Jevgenija Prigožina? foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Šef Vagner grupe Jevgenij Prigožin tragično je izgubio život u sredu, 23. avgusta 2023. godine u avionskoj nesreći koja se dogodila u okolini Moskve. U nesreći nije bilo preživelih.

 

Iza njega ostala je njegova supruga, Ljubov Prigožina, koja je medijima poprilično nepoznata. Ceo svet se pita ko je žena koja je bila životan saputnica Jevgenija i čime se ona bavi.

 

U svetlu skorašnji događanja donosimo neke zanimljive detalje o njegovoj supruzi Ljubov Prigožini.

Ko je Ljubov Prigožina?


Ljubov Prigožina, rođena 26. juna 1970. godine, je poslovna žena i farmaceutkinja koja je bila udata za Jevgenija Prigožina. Njen poslovni uspeh mnogi pripisuju upravo uticaju koji je u Rusiji imao njen muž.

 

Naime, ona je vlasnica lanca butika poznatih kao Muzej čokolade, koji se nalazi u Sankt Peterburgu. Srednju školu je završila u Rusiji, a zatim je nastavila više studije medicine. Diplomirala je farmaciju.

 

Pored toga, ona je vlasnica velnes centra koji se nalazi u Lenjingradskoj oblasti. Njeno vlasništvo se takođe proteže na butik hotel po imenu Kristal Spa & Rezidens, koji je 2013. godine dobio cenjenu nagradu Perfect Spa Project.

 

Pored toga, ona poseduje vlasništvo nad Agat LLC, podružnicom Concord Management and Consulting LLC. Ova druga kompanija je deo grupe

Koncord.

 

 

Na početku sukoba u Ukrajini, zapadne zemlje su uvele finansijske sankcije Ljubov Prigožini zbog koristi koje je njen suprug stekao od javnih ugovora sa ruskim Ministarstvom odbrane tokom aneksije Krima i proruske separatističke okupacije u istočnoj Ukrajini.

 

Uprkos uvođenju sankcija, Ljubov Prigožina nastavlja da pruža značajnu podršku svom mužu. Radeći diskretno, ona ima značajan uticaj i zauzima centralnu poziciju u upravljanju operacijama Vagner grupe. Upravo zato je mediji zovu vladarkom iz senke.

 

Postoje ograničene javne informacije koje se odnose na Ljubov Prigožinu. Ona namerno bira da se drži prikriveno i da izbegava da privlači pažnju.

 

Jevnjegin je poginuo u avionskoj nesreći
Jevnjegin je poginuo u avionskoj nesreći foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

 

O nesreći:


Jevgenij Prigožin je priznat kao ruski oligarh, vođa plaćenika, a ranije je bio na poziciji bliskog poverenja kod ruskog predsednika Vladimira Putina, sve dok nije pokrenuo pobunu u junu 2023.

 

Rečeno je da se letelica zapalila pri udaru o tlo i da je kasnije progorela. Njegovo ukupno trajanje leta bilo je manje od 30 minuta. Iako to nije zvanično potvrđeno, postoje izveštaji koji sugerišu da je avion možda pripadao Prigožinu.

 

Bonus video:

 

Luisova supruga otkrila nepoznate detalje iz života 

 

 

makonda-tracker