strogo zabranjeno

Zašto deci Kejt Midlton i princa Vilijama nije dopušteno da jedu s njima? Čak i za Božić, deca idu u odvojenu prostoriju

0

Ni najveći praznici nisu izuzetak u kraljevskoj porodici, u kojoj, kada dođe vreme za obrok, mališani moraju da se odvoje od roditelja

Princ Džordž, princ Lui i princeza Šarlot na paradi Pozdrav bojama u Londonu
Princ Džordž, princ Lui i princeza Šarlot na paradi Pozdrav bojama u Londonufoto: EPA-EFE/DAVID CLIFF

Prinčevi Džordž i Lui i princeza Šarlot, deca Kejt Midlton i princa Vilijama, nemaju dozvolu da se na svečanim porodičnim ručkovima i večerama pridruže svojim roditeljima, već idu pravo za sto namenjen deci.


Bez izuzetka.


Kako objašnjavaju kraljevski stručnjaci, u pitanju je staro pravilo koje ima vrlo interesantno objašnjenje.

 

Mališanima, naime, "nije dozvoljeno da sede s odreslima dok ne nauče veštinu ljubaznog razgovora", tvrdi za Harper's Bazaar Daren Megrejdi, bivši kuvar britanske kraljevske porodice.


On je istakao da će čak i za Božić troje dece princa i princeze od Velsa obrokovati sa svojom dadiljom u odvojenoj prostoriji, dok ne stasaju dovoljno da mogu da učestvuju u razgovoru za stolom.


Deca su uvek jela u dečijoj sobi dok ne porastu toliko da mogu adekvatno da se ponašaju za trpezarijskim stolom — kaže Megrejdi.

 

Kejt midlton i princeza šarlot od velsa na vimbldonu
Kejt midlton i princeza šarlot od velsa na vimbldonufoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovaj kuvar je u kraljevskoj porodici proveo čak 15 godina i u više navrata je pričao o njihovim navikama.

 

Jednom prilikom je sve iznenadio podelivši da je aktuelni kralj Čarls III, dok je još bio princ i prestolonaslednik, uvek imao neobičan zahtev.


Udokumentarnom filmu Kanala 5 "Tajne kraljevske kuhinje" Megrejdi je ispričao da Čarls uz doručak uvek jede kompot od šljiva i da zahteva dva ploda iako pojede samo jednu šljivu. Jednom prilikom, kuvar mu je zato spremio samo jednu šljivu, nakon čega je prestolonaslednik pozvao konobara da mu donese još jednu — koju nije pojeo.

 

 

BONUS VIDEO

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luija na krunisanju?

 

makonda-tracker