sve je bilo pogrešno

DA NIJE NAPRAVILA OVU KOBNU GREŠKU, DANAS BI BILA MEĐU NAMA: Tužna istina o noći kad je stradala čudesna ledi Dajana

3

Nekadašnji telohranitelj pokojne britanske princeze otkrio je jednom prilikom malo poznat detalj o tragičnoj smrti Dajane Spenser

foto: Prfimedia
foto: Prfimedia

Bivši telohranitelj princeze Dajane Ken Varf u svojim memoarima "Pažljivo čuvana tajna" istakao je pre nekoliko godina u svojim memoarima da do saobraćajne nesreće u kojoj je bivša supruga princa Čarlsa stradala ne bi došlo da nije bilo jedne njene odluke za koju se ispostavilo da je bila kobna.


Ledi Dajana povređena je u Parizu u nesreći u tunelu dok je sa svojim partnerom Dodijem al Fajedom bežala od paparaca, a 31. avgusta 1997. preminula je od posledica udesa. S njima je stradao i Anri Pol, vozač koji je bio — pod uticajem alkohola.

 


Jedini je preživio telohranitelj Trevor Res Džons, koji je jedini u vozilu bio vezan, ali se zbog povreda glave ne seća detalja. Odmah nakon nesreće, oko četiri ujutro, nazvali su Varfa, koji je iz Dorseta stigao u London. Kako je on objasnio u svojim memoarima, ljudi koji su brinuli o Dajaninoj bezbednosti nisu bili iskusni.


Trevor Res Džons je bio bivši vojnik koji nije prošao trening za čuvanje članova kraljevske porodice. Nije bio dovoljno kvalifikovan da bi čuvao osobu poput Dajane — istakao je on.

 

1 / 13 Foto: Profimedia


Varf je objasnio da je Trevoru princeza bila simpatična i puštao ju je da donosi previše odluka. On veruje da, kao prvo, nisu smeli da se "trkaju s paparacima", da su, kao drugo, svi morali da budu vezani i da je Dajana angažovala vozača koji je celog tog dana konzumirao alkoholna pića.


Dajana je prethodno odbila ponudu kraljice da je pripadnici škotske garde čuvaju 24 sata, što je, smatra Varf, bilo greška.

 


Da je imala takvu zaštitu, nikada joj ne bi dozvolili da sedne u automobil s pijanim vozačem. Proučio sam sve raspoložive dokumente i tvrdim da Dajana nije ubijena ,već da je došlo do strašne nesreće koja se mogla izbeći — napisao je on, istakavši tako da ne veruje u teorije zavere u vezi s njenom tragedijom.

 

1 / 12 Foto: Alpha / Zuma Press / Profimedia


On je podsetio koliko je sve potresla vest o smrti Dajane Spenser.


Vest o smrti ledi Di obišla je svet i potresla milione ljudi. Nadam se da će je pamtiti kao toplu osobu, punu ljubavi koja je napravila promene — zaključio je.

 

 

makonda-tracker