sve je otkrio

Podneo je to teže nego šamar: Kako su prvi dani nakon rođenja princa Džordža TRAJNO uništili odnos Vilijama i Harija

0

Zašto su Kejt i Vilijam odbacili Harija kad su dobili sina?

princ hari je otvoreno govorio o porodičnim odnosima nakon što je dobio prvog bratanca, princa džordža
princ hari je otvoreno govorio o porodičnim odnosima nakon što je dobio prvog bratanca, princa džordžafoto: STEFAN WERMUTH / AFP / Profimedia

U britanskoj kraljevskoj porodici danas je poseban dan, jer sin princa i princeze od Velsa, mladi princ Džordž, puni 10 godina. Dečak, koji ima sestru Šarlot i mlađeg brata Luija, jedan je od omiljenih članova kraljevske porodice, ne samo zato što je dete, već i zbog prirodnog šarma i lepog vaspitanja, za koje je velikim delom zaslužna i Kejt Midlton, njegova majka.

 

Džordža smo pre nekoliko dana mogli da vidimo sa sestrom Šarlot na Vimbldonu (ali ne i njihovog najmlađeg i najnestašnijeg brata), a kako su se tu našli po prvi put, privukli su svu pažnju londonske publike.Osim toga, ovih dana je obelodanjeno kako će se prekršiti viševekovna tradicija, a tiče se upravo mladog princa.

 

 

Kensingtonska palata objavila je, kao i svake godine, rođendanske fotografije tik pre samog rođendana, a dok ovaj desetogodišnjak uživa u svom danu, mnogi su se prisetili sukoba koji je jedan od svojih začetaka našao upravo u periodu nakon prinčevog rođenja.

 

 

U pitanju je sukob princa Vilijama i princa Harija, koji je nazvan i jednim od faktora koji su udesili "početak kraja" za ova dva braka.

 

Naime, u svojoj autobiografiji nazvanoj "Rezerva", princ Hari se otvorio o tome kako se osećao "odbačeno" nakon što su se Vilijam i Kejt preselili iz Notingem kotidža u apartman 1A u Kensingtonskoj palati. To se desilo nekoliko meseci nakon što je princ Džordž rođen, 22. jula 2013. godine, a apartman bio potpuno renoviran. Vojvoda od Saseksa pisao je o tome da se nadao da će svoje najmilije redovno posećivati, a njemu je sledilo preseljenje u Notingem kotidž.

 

— Bilo je lepo preseliti se, ali još bolje živeti blizu Vilija i Kejt. Mogao sam samo da zamislim da ću ih posećivati svaki čas — kazao je Hari.

 

princ vilijam i kejt su se nakon rođenja prvog sina preselili u kensingtonsku palatu
princ vilijam i kejt su se nakon rođenja prvog sina preselili u kensingtonsku palatufoto: Eugene Regis, Shutterstock

Opisao je kako se radovao posetama s poklonima za bebu Džordža i "bacakanju po podu" dok se igra s njim. Ipak, kako je sam rekao, ovo se retko dešavalo. Prisetio se kako su bili toliko blizu da je mogao da čuje njihovu dadilju u svakom trenutku.

 

— Shvatio sam zdravo za gotovo da ću biti pozvan u njihovu kuću u svakom momentu. Dani su prolazili i niko me nije zvao. Razumeo sam, zauzeti su, grade porodicu, možda je troje gužva, možda će se stvari promeniti kad se ja oženim...

 

sve se promenilo u porodičnim odnosima kad su vilijam i kejt dobili sina, sudeći po hariju
sve se promenilo u porodičnim odnosima kad su vilijam i kejt dobili sina, sudeći po harijufoto: EPA / NEIL HALL

Kasnije je u intervjuu za The Telegraph otkrio da mu je Vilijam naglasio da "njegova deca nisu njegova odgovornost".

 

I dalje osećam odgovornost da će neko od to troje dece, barem jedno, kao ja, postati višak. To me boli i brine — kaže Hari.

 

Sudeći po kraljevskom biografu Endruu Mortonu, momenat koji je potvrdio Harijeva osećanja i koji ga je "probudio potpuno" jeste to što su Hari i Megan, navodno, verovali da se porodica "urotila" protiv njih. 

 

Navodno je tačku ključanja u Hariju uzrokovao i zvanični porodični portret na kom su se našli samo pokojna kraljica Elizabeta, kralj Čarls, Vilijam i Džordž.

 

Bonus video:

 

makonda-tracker