"razočaran je i iznerviran"

Ni Hari ne bi bio toliko drzak! Ne možete ni da zamislite šta je princ Vilijam rekao ocu (i kralju) da mora da PLATI

0

Iako je njegov kralj i otac, Čarls III nema nikakve povlastice kod princa Vilijama, koji je rešio da mu uskrati nešto u šta je uložio mnogo novca, truda i ljubavi

foto: PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia
foto: PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Princ Vilijam, sin kralja Čarlsa III, aktuelni je princ od Velsa i prestolonaslednik britanskog trona, ali to ne znači da će povlađivati svom ocu u svemu, pišu tamošnji mediji.


Kraljevska porodica poseduje ili iznajmljuje mnogo nekretnina širom države i zbog čestih putovanja odsedaju u njima kad god su u prilici, a navodno je jedno kraljevsko imanje nedavno izazvalo pomalo neprijatnu scenu između oca i sina.


Vikendicu Lvinivermod, koje se nalazi na obroncima Nacionalnog parka Brekon Bikons u Velsu, kralj Čarls je zakupio 2007. godine.

 

Tadašnji princ od Velsa izdvojio je za to 1,2 miliona funti i u međuvremenu ga obnovio, a zakup je ostvario posredstvom Vojvodstva Kornvol. Njegov sin Vilijam je nakon smrti kraljice Elizabete preuzeo vođenje ovog vojvodstva, a sada je pomenuta kuća navodno izazvala manju nelagodu u odnosu krlaja i prestolonaslednika.

Naime, Čarls već godinama svakog leta provede nedelju do dve u Lvivermodu, ali princ Vilijam sada nije obnovio očev zakup. Posle septembra ove godine, kuća će biti dostupna za iznajmljivanje, što znači da kralj Čarls III mora da iznese svoje lične predmete.

Sporna vila ima tri spavaće sobe u glavnoj kući na imanju, a nalazi se na vrlo prostranoj zemlji i božanstvenoj velškoj prirodi. Čarls je, zajedno sa svojom majkom i tetkom Anabel Eliot, uložio mnogo vremena i truda u uređenje ovog imanja, uz pomoć arhitekte Krega Hamiltona.Ogromnu štalu pretvorili su u trpezariju za 16-oro gostiju, postavljeni su novi prozori, a sve je vrlo elegantno, otmeno i u duhu rustičnog velškog dizajna.


Navodno je kralj Čarls prilično "razočaran" i "iznerviran" zbog poteza svog naslednika, jer će ubuduće kuću moći da iznajmi "kao sav običan svet".

 

 

makonda-tracker