iz njihove porodične istorije

Prvo se zabavljao s njenom ROĐENOM sestrom, jedno je ZGROZILO mnoge: Kako se Dajana našla između Čarlsa i Sare Spenser?

0

Kralj Čarls prvo se zabavljao sa Sarom Spenser, a onda je usledila veza i brak s njenom rođenom sestrom

kralj je upoznao princezu dajanu kada je imala 16 godina
kralj je upoznao princezu dajanu kada je imala 16 godinafoto: Anwar Hussein / PA Images / Profimedia

Da je ostala živa, ledi Dajana bi ovog jula napunila 62 godine, a mada je prošlo više od dve decenije od njene iznenadne i prerane smrti, mnogi smatraju da narod nikada ne bi prihvatio kraljicu Kamilu da je Dajana i dalje među nama.

 

Nedavno su se pojavili snimci napravljeni od strane veštačke inteligencije koji pokazuju kako bi Dajana izgledala da je ostala živa, a jedno je sigurno: i dalje bi plenila lepotom.

 

 

Dajanina i Čarlsova ljubavna priča daleko je bila od srećne, čak i pre trideset i više godina. Dajana je prerano preminula, sa svega 36 godina, pa su mnoge tajne otišle s njom u grob, ali neki detalji, još od pre njihovog braka, takođe nisu poznati velikom delu javnosti.

 

 

Tako, mnogi ne znaju da se, zapravo, pre Dajane, Čarls zabavljao s njenom rođenom sestrom, ledi Sarom Spenser.

 

O njihovoj vezi svašta se pisalo. Navodno, Čarls je ostavio Saru jer je imala brojne momke pre njega, a Dajana je bila devica, pa je bila "bolji izbor" od svoje sestre. 

 

— Moja sestra je izlazila s njim, ali ja im više odgovaram jer nemam prošlost iza sebe. Nisam trčala iz kreveta u krevet — objasnila je, navodno, princeza jednom prilikom.

 

 

S druge strane, navodilo se i da je Sara ta koja je ostavila Čarlsa.

 

Nema šanse da se udam za njega. Nisam zaljubljena u njega. I ne bih se udala za nekoga koga ne volim, nevezano da li je "prašinar" ili kralj Engleske — navodno je Sara 1978. rekla magazinu Time.

 

 

Ono što je sigurno jeste da je Sara ta koja je upoznala Čarlsa, koji je tada imao 29 godine, i Dajanu, tada šesnaestogodišnjakinju. Di je tada bila oduševljena Čarlsom, a bila je samo tinejdžerka, dok je on, ipak, bio solidno stariji od nje.

 

Čarlsu se ona jako dopala. 

 

Sećam se da sam pomislio da je to vrlo vesela, zabavna i privlačna 16-godišnjakinja — rekao je on.

 

S obzirom na razliku u godinama, ove Čarlsove reči za jednu šesnaestogodišnjakinju mnogima se ne bi dopale. Ipak, do prvog zvaničnog sastanka prošlo je tri godine, pa se to desilo kad je Dajana imala 19, a on 32 godine. Udala se za njega sa 20 godina.

 

princeza dajana i kralj čarls na svom venčanju
princeza dajana i kralj čarls na svom venčanjufoto: Anwar Hussein / Avalon / Profimedia

Inače, Saru Spenser mnogi krive što je dozvolila da se Dajana uda za Čarlsa, jer je znala njegovu narav, te brojni fanovi ledi Di misle da je njena sestra apsolutno mogla to da spreči. 

 

 

makonda-tracker