"nosila sam u sebi ranu"

34 godine je molila oca da mu DNK testom dokaže da je njegova: Potresna priča pevačice koju su Srbi obožavali

0

Nakon što je kao dete sama pronašla svog oca i predstavila mu se, on ju je odbacio

Sabrina Salerno, pevačica koja je otpevala hit Boys iz 1987. godine
Sabrina Salerno, pevačica koja je otpevala hit Boys iz 1987. godinefoto: Stephane ALLAMAN / Sipa Press / Profimedia

Osamdesetih godina, Samanta Foks je dominirala top listama, a potom je 1987. godine stigao italijanski odgovor na pop senzaciju – u obliku očaravajuće Sabrine Salerno.


Harizmatična pevačica zapevala je "Boys" i preko noći postala jedna od najvećih evropskih zvezda, a do danas je verovatno malo ko mogao da zaboravi vatrenu Sabrinu kako u pripijenom kupaćem kostimu uživa u bazenu u spotu za ovaj hit.


To nije ostao jedini Sabrinin uspeh u karijeri, pa je ona snimila pet studijskih albuma – Sabrina, Super Sabrina, Over the Pop, Maschio dove sei, A Flower's Broken, a potom 2008. i album remiksovanih najvećih hitova nazvan Erase/Rewind Official Remix.

 

Sabrina Salerno u spotu za pesmu Boys iz 1987. godine
Sabrina Salerno u spotu za pesmu Boys iz 1987. godinefoto: Rapid Eye Movement/Youtube Printscreen

Prodala je više od 20 miliona ploča, imala deset svetskih hitova na top-listama u više zemalja, od kojih su samo neki "All of Me", "Gringo", "Call Me" sa Samantom Foks, "Like a Yo-Yo" i "My Chico".


Uz to se ostvarila i kao glumica i ostavljala je sjajan utisak u čemu god da se okušala, ali jednog čoveka nikad nije uspela da fascinira: rođenog oca.

 

  • Detinjstvo i odnos sa ocem


Sabrina Salerno rođena je u Đenovi 15. marta 1968. godine, a od malih nogu je najpre živela sa svojom tetkom, potom sa bakom i dekom u Sanremu, da bi tek sa 15 godina počela da stanuje sa majkom.


Od ranog detinjstva je pokazivala ljubav prema muzici i pesmi, pa je kao dete nastupala u crkvenom horu i, potom, u školi osnovala svoj bend s društvom.

 


Otac je bio odsutan u njenom životu od prvog dana, a kada je imala 12 godina saznala je ko je on i potražila ga. Suočen sa svojom ćerkom, Sabrinin otac pogledao ju je u oči i odbacio.


Upoznala sam oca tek kao 12-godišnjakinja – ispričala je jednom prilikom. – Ja sam prva potražila njega. Nažalost, on tada nije hteo da ima išta sa mnom.


Sigurna da je njegovo dete, Sabrina je oca molila da urade DNK test, što je on odbijao i tako još 34 godine.


Morala sam da insistiram da uradimo DNK test, a na to je pristao tek kad sam imala 46 godina. Tada me je konačno priznao...

 


Pevačica nije krila da je za nju vrlo bolno što je odrastala bez očinske figure.


Tako loš odnos sa ocem je imao veliki uticaj namene. U sebi sam otvorenu ranu nosila godinama. Otac mi je govorio da nije trebalo da se rodim, da on nije želeo da ima dete tada. Dugo sam se osećala napušteno i sasvim ignorisano... – ispričala je u jednom intervjuu.

 

Međutim, kada je bila u četrdesetim, otac ju je pronašao i molio za oproštaj. Uradili su DNK test, potvrdili da su otac i ćerka, on ju je priznao papirološki, upoznao sa svojom porodicom... i umro nedugo potom.

 


Postali smo otac i ćerka, ali je to trajalo samo tri meseca... Iznenada je preminuo – rekla je Sabrina sa žaljenjem.


Pevačica je, inače, jednom prilikom izjavila da je u životu imala samo trojicu momaka, a poslednjem od njih – biznismenu Enriku Montiju – rekla je "da" davne 2006. godine, posle 13 godina ljubavi.

 

Par je i danas zajedno i ima sina Luku Mariju, a Sabrina uspeva da sačuva svoju intimu i porodični život za sebe.

 

 

 

makonda-tracker