čudo od žene

Nedavno je tražila RUSKO DRŽAVLJANSTVO, nazivali su je NAJLEPŠOM IKAD: Glumica uskoro puni 67 godina i — NESTVARNA JE

1


Slavna italijanska glumica za nekoliko dana proslaviće 67. rođendan, a tim povodom svetskim medijima kruže njene najnovije fotografije. Mnogi su ostali bez reči kada su ih videli, a razlog je jasan.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Frančeska Romana Riveli, poznatija svetu kao Ornela Muti, započela je karijeru kao model, a ubrzo su je primetile filmadžije, pa je dobila i prve flmske uloge. Danas je znamo uglavnom kao glumicu, a najpoznatiji u kojima se pojavila su "Fleš Gordon", "Il bisbetico domato", "Innamorato pazzo", "Oscar", "Somewhere in the City", "Bandini", "A Season of Giants"... Našoj publici je možda najbolje poznata kao "Devojka iz Trsta" iz istoimenog filma.
 

Lepa Ornela spada u žene kojima su otvarana sva vrata, kako zbog talenta, tako, uvek je bila svesna, zbog nestvarne lepote kakva se retko sreće.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katja (@retrospect_dreams)

 

Iako je prošlo četiri decenije otkako je igrala princezu Auru u "Flešu Gordonu", publika je danas pamti po ovoj ulozi, a lako je i prepoznaju — trag prohujalih godina vidi se na Ornelinom licu, ali je ona i dalje prelepa i još uvek ista ona žena pred kojom svi zadrhte.

 

 

Glumica se danas često pojavljuje u javnosti u Italiji, budući da živi u Rimu, pa često imamo priliku da je vidimo u zabavnim programima, a svaki put kada stane pred kamere ona postaje vest dana. Ornela i dalje zrači urođenim seksepilom i nenadmašnom harizmom, a njeno lice jednako lepo kao kada smo je prvi put videli.


Kako je jednom prilikom istakla, smatra da je za njen izgled najvažnije to što je spokojna osoba.


Za mene je bila ključna unutrašnja harmonija jer ona menja osobu toliko mnogo. Lepota je ono što morate da hranite kako spolja, tako i iznutra. U suprotnom ćete se pretvoriti u lepo, ali prazno pakovanje, i ništa više od toga — rekla je Ornela.

 

Ornela Muti
foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Ona se, inače, celog života bavila fizičkim aktivnostima, a uvek je isticala da ne konzumira alkoholna pića i da njena ishrana obiluje svežim voćem i povrćem. Obično jede manje porcije, posle prazničnih dana i teške italijanske hrane obično posti nekok vreme i izbegava prerađevine kojima se u organizam unose toksini. Uz to, pije mnogo vode, što smatra jednom od najvažnijih tajni svoje lepote.


Mutijeva je više puta naglasila da je velika protivnica estetske hirurgije jer ne želi da se odrekne lica koje i mi i ona znamo i volimo, a najviše pažnje posvećuje hidrataciji lica i upotrebi krema.

 

Ornela Muti
foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Lepa Ornela je, inače, dvaput bila u braku — od 1975. do 1981. godine s glumcem Alesiom Oranom, a potom od 1988. do 1996. godine s Federikom Faćinetijem. Majka je troje dece: ima sina Andreu i ćerke Naike i Karolinu,
Zanimljivo, neposredno pre nego što je izbio rat između Rusije i Ukrajine, početkom februara, našla se u centru pažnje kada je zatražila rusko državljanstvo.


Bilo bi lepo da dobijem državljanstvo jer je to deo moje kulture, preko moje majke. Ove godine je umrla, mislim da bi to bio lep poklon njoj — rekla je Ornela.

 

 

Ornela Muti
foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Glumičina majka bila je nemačka vajarka iz Estonije Renate Krause, čiji su roditelji emigrirali iz nekadašnjeg Lenjingrada i današnjeg Sankt-Peterburga, dok je njen otac napolitanski novinar.

 

 

makonda-tracker