zanimljivo

5 godina je pola sveta u zabludi: Kako se zapravo zove sin princa Vilijama i Kejt Midlton?

0

Otkako su princ i princeza od Velsa, tada pod drugim titulama, saopštili ime svog trećeg deteta 2018. godine, većina ga izgovara pogrešno

Sin Kejt MIdlton i princa Vilijama
Sin Kejt MIdlton i princa Vilijamafoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Nakon princa Džordža i princeze Šarlot, princ Vilijam i Kejt Midlton dobili su 23. aprila 2018. godine još jednog sina, koji je danas četvrti u redu za britanski tron, odmah iza oca, brata i sestre.


Mališan je došao na svet u 10 sati izjutra u londonskoj Bolnici Svete Meri, a sutradan je u njegovu čast ispaljeno više topova na Londonskoj Kuli i u Hajd parku, a potom su zazvonila i zvona Vestminsterske opatije.


Tri dana nakon njegovog rođenja, britanska kraljevska porodica saopštila je da se treće dete princa Vilijama zove – u originalu – Louis Arthur Charles.

 


Automatski su mnogi javili da je ime dečaka princ Luis, s obzirom na to da je Britanac i član britanske porodice. Međutim, to nije slučaj, jer se sin Kejt Midlton i princa Vilijama zapravo zove – Lui!

 

Naime, princ je nazvan po Luiju, prvom erlu Mauntbatenu od Burme, a svaku dilemu kako se njen sin zove otklonila je sama princeza od Velsa Kejt Midlton, godinama pre dečakovog rođenja.

 

Naime, i njen suprug ima među svojim imenima i ime svog pretka s kojim je njegov otac Čarls bio vrlo blizak, a Kejt je na venčanju to ime izgovorila kao Lui.

 


Ubrzo potom je porodica počela dečaka u javnim obraćanjima da naziva princ Lui, ali kada su sami za njega imaju neodoljiv nadimak – Lu Lu.

 

 

makonda-tracker