"napravili ste cirkus!

"Iskreno, ovo je SMEŠNO!" Megan Markl izdala saopštenje za javnost posle nove porodične drame pred Čarlsovo krunisanje

0

Nakon što su isplivali detalji pisma koje je Megan Markl poslala svom svekru, ona je rešila da izda i zvanično saopštenje za medije

MEgan Markl, na sahrani kraljice Elizabete II
MEgan Markl, na sahrani kraljice Elizabete IIfoto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl izjavila je da sugestije da ona neće prisustvovati krunisanju kralja Čarlsa III u Londonu sledećeg meseca zbog pisma koje mu je poslala nemaju veze sa istinom.


U petak je objavljeno da je supruga princa Harija, vojvode od Saseksa, pisala svekru posle svog bombastičnog intervjua koji je dala Opri Vinfri, u kom je pričala o "rasizmu" i "nesvesnoj pristrasnosti" u kraljevskoj porodici.

 

Navodno je ona u pismu kralju Čarlsu imenovala osobu za koju je rekla da je brinula koje će boje biti koža Harijevog i njenog sina.

 

1 / 6 Foto: EPA / Remko de Waal


Kralj je, kako se piše, bio je jedini koji je posle pomenutog intervjua kontaktirao sa Harijem i Megan, a britanski mediji sada pišu da je to pismo razlog za to što ona neće biti na Čarlsovom krunisanju 6. maja.


Novinar Omid Skobi, prijatelj Saseksovih, objavio je sada saopštenje Harija i Megan, u kom se ističe da su ovi izveštaji "lažni" i "iskreno smešni".

 


Skobi je objavio tekst sledećeg sadržaja:


Vojvotkinja od Saseksa se bavi svojim životom u sadašnjosti, ne razmišljajući o prepisci od pre dve godine, u vezi s razgovorima od pre četiri godine. Svaka druga sugestija je lažna i iskreno smešna. Ohrabrujemo tabloide i kraljevske dopisnike da prestanu da iscrpljuju cirkus koji su sami napravili.

 

Megan Markl u Los Anđelesu
Megan Markl u Los Anđelesufoto: MEGA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Krunisanju Čarlsa III prisustvovaće, ispred Saseksovih, samo mlađi kraljev sin princ Hari, dok će njegova supruga Megan i deca Arči i Lilibet ostati u Kaliforniji.

 

Inače, The Sun je juče javio da će princ Hari na očevom krunisanju sedeti "10 redova iza kraljevske porodice", da nema šanse da će tada doći do pomirenja i da se verovatno on neće zadržati.

 

 

makonda-tracker