oglasila se i ona

Jedno PISMO je krivo za sve? Ovo je pravi razlog zašto Megan Markl neće prisustvovati krunisanju kralja Čarlsa

1

Megan Markl će ostati u Kaliforniji sa svojom decom dok će njen suprug, princ Hari doći na krunisanje svog oca.

Britanski mediji su puni spekulacija zašto vojvotkinja od Saseksa ne dolazi na krunisanje.
Britanski mediji su puni spekulacija zašto vojvotkinja od Saseksa ne dolazi na krunisanje.foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Krunisanje kralja Čarlsa će se održati 6. maja, a nakon mnogo spekulacija da li će princ Hari i njegova supruga Megan Markl prisustvovati ovom događaju, pre nekoliko dana je saopštena zvanična odluka.

 

Princ Hari će doći na krunisanje svog oca, dok će Megan Markl ostati sa decom u Kaliforniji.

 

Odmah je pokrenuta lavina komentara i spekulisanje oko "pravih" razloga zašto vojvotkinja od Saseksa ne dolazi u Veliku Britaniju na krunisanje svog svekra.

 

Tako je britanski Telegraph objavio da Megan Markl neće prisustvovati krunisanju zbog pisama koje je 2021. godine razmenila sa kraljem Čarlsom III. 

Navodno je par u pismima razmenio redove o članu kraljevske porodice koji je izrazio zabrinutost dok je Megan bila trudna sa Arčijem o tome "koliko će njegova koža biti tamna", ali su odbili da javno imenuju tu osobu.

 

Prema pisanju Telegrapha, Megan Markl je nakon emitovanja intervjua kod Opre Vinfri razmenila prepisku sa svojim svekrom o gore pomenutom incidentu.

 

- Veruje se da je vojvotkinja zahvalila kralju na njegovim rečima- prenosi Telegraf.

- U vojvotkinjinom pismu se takođe navodi da ona nikada nije nameravala da konkretno optuži osobu koja je uključena da je rasista, već je izrazila zabrinutost zbog nesvesne pristrasnosti - dodaje se u pisanju Telegrapha.

 

U pismu je navodno navedeno ime osobe koja je dala primedbu o nijansi kože, ali su se monarh i vojvotkinja u pismima navodno složili da je komentar „nevino zapažanje“.


Telegraf je naveo da su prepiska, kao i nedostatak učešća u ceremoniji krunisanja, uticali na odluku Megan Markl da ne prisustvuje krunisanju koje će se održati 6. maja, kao i da tada vojvotkinja od Saseka nije dobila zadovoljavajući odgovor od kralja. 

 

  • Oglasila se Megan Markl

Megan Markl se oglasila i demantovala glasine da su pisma koje je navodno razmenila sa kraljom Čarlsom III razlog zašto će propustiti njegovo krunisanje.

 

Globalni sekretar za štampu vojvode i vojvotkinje od Saseksa, Ešli Hansen osudio je tvrdnje da Megan ne prisustvuje krunisanju zbog njihove razmene pisama.


- Vojvotkinja od Saseksa se bavi svojim životom u sadašnjosti, ne razmišljajući o prepisci od pre dve godine, vezanoj za razgovore od pre četiri godine. Svaka sugestija je lažna i iskreno smešna - stajalo je u saopštenju koje je objavio Harper's Bazaar.

 

  • Pravi razlog zašto ne prisustvuje krunisanju

 

Podsetimo, princ Hari će sam prisustvovati krunisanju svog oca, kralja Čarlsa III.

 

U međuvremenu, Megan će ostati u njihovom kalifornijskom domu sa njihovom decom Lilibet i Arčijem da proslave četvrti Arčijev rođendan.

 

Izvor je za Us Weekly rekao da je njegov rođendan bio razlog zašto je Megan odlučila da preskoči put u Veliku Britaniju.

- Koliko god Megan cenila poziv na krunisanje, ona ne bi propustila rođendan svog sina ni za šta na svetu - rekao je izvor za Us Weekly.

 

- Uprkos tome što je vojvotkinja od Saseksa, Megan je pre svega mama.

 

Drugi izvor je otkrio da će, dok Čarls bude krunisan u Vestminsterskoj opatiji, Arči imati intimnu proslavu sa voljenima.

 

- Megan planira zaista skromno da proslavi Arčijev rođendan - rekao je još jedan izvor za Us Weekly. 

 

 - Pošto Hari neće moći da prisustvuje, ona samo želi da uradi nešto intimno sa porodicom i nekoliko veoma bliskih prijatelja - dodao je.

 

makonda-tracker