deda se ne slaže

Mala fudbalerka: Ćerka Mirke i Vujadina Savića krenula tatinim stopama, ali to se ne dopada svima u porodici

0

Deki male Adrijane Duletu Saviću, koji je jedan od naših najboljih fudbalera u istoriji ove igre, ovo i nije baš po volji.

Mirka i Vujadin
Mirka i Vujadinfoto: Damir Dervišagić

Adrijana, ćerka glumice Mirke Vasiljević i fudbalera Vujadina Savića, počela je da trenira fudbal. Iako ovo ne važi za suviše popularan sport među ženskim polom, Adrijana ima sjajan pedigre pošto su joj i otac i deka Dule Savić fudbaleri. 

 

Adrijana je počela sa trenizima u ŽFK Brodarac. Međutim njen deda, koji je bio jedan od najboljih napadača koje su Crvena zvezda i naša reprezentacija ikada imali - nije baš oduševljen sa tom idejom.

 

- Nije mi drago, ja ne volim ženski fudbal. Fudbal je zavolela zbog braće. Ovo je verovatno samo faza, ona je samo dete. Ne verujem da će joj fudbal dugo biti aktuelan. Uopšte ne razmišljam o tome da je vidim u Zvezdinom dresu  - rekao je slavni Dule Savić. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @vesti_czv

 

Adrijanina mama Mirka je rekla da su deda i tata u početku protivili njenoj želji, ali da je ipak neće sputavati ako se odluči da krene tim putem i kad poraste. 


- U početku su se Vujadin i Dušan protivili njenim željama da igra fudbal, smatrali su da su neke druge stvari za devojčicu. Kada su tata i deda popustili, njenoj sreći nije bilo kraja. Rado ide na treninge.   Ako se opredeli za ovaj sport, mi joj nećemo stajati na putu. Bićemo uz nju kao naši roditelji uz nas u našim počecima - rekla Mirka Vasiljević za Informer.

 

 

Po Mirkinim rečima, mala Adrijana je veoma borbena na terenu i ma treninge odlazi sa osmehom.

 

- Hrabra je i srčana na terenu i uprkos duelima i padovima ne skida osmeh sa lica. Ona je fudbal počela da igra sa braćom po kući. Odrasla je uz oca i dedu fudbalere i dva brata, od samog početka je okružena loptama - kaže naša glumica.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker