skoro pa identične

Od nje je nasledila lepotu i osmeh: Gledate je na malim ekranima, a ne znate da je majka Mirke Vasiljević

0

Glumici Mirki Vasiljević najveću podršku i dan-danas predstavlja njena majka Mirjana, koja se bavi veoma odgovornim poslom.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumica Mirka Vasiljević se u centru javnosti našla još sa 15 godina kada se pojavila u drugom delu filma "Mi nismo anđeli".

 

Otada izaziva veliku pažnju javnosti što zbog posla kojim se bavi što zbog porodičnog života i veze sa fubalerom Vujadinom Savićem sa kojim ima četvoro dece.

 

Na njenom putu i ostvarenju svojih snova veliku podršku je imala od svoje majke Mirjane Vasiljević.

 

I možda ste njenu mamu videli na malim ekranima,a niste ni pretpostavljali da je njena ćerka mlada glumica.

Mirkina mama je direktorka Sektora za upravljanje vazdušnim saobraćajem, meteorološkim uslugama i uslugama vazduhoplovnog informisanja Kontrole letenja Srbije.

 

A poput Mirke koja je odmalena znala da je gluma njen poziv, tako se i njena mama za vazduhoplovstvo opredelila veoma rano.

 

Posle prakse u srednjoj školi i prolazeći sve poslovne faze, korak po korak, stigla je do sadašnje odgovorne funkcije, pa je često možemo videti na malim ekranima u vestima.

 

Kontrole letenja različitih zemalja moraju da budu usklađene, sve mora da bude harmonizovano i bez zastoja zato što avioni na granici ne mogu da stanu. Iz tog razloga i kontrolori moraju da budu maksimalno fokusirani pa su smene takve da u okviru radnog vremena u kontinuitetu mogu da rade najviše dva sata. U vreme najgušćeg saobraćaja tokom letnje sezone čak samo jedan sat, posle čega sledi sat vremena pauze – opisala je Mirjana Vasiljević jednom prilikom šta podrazumeva njen poziv. 

 

Ako malo bolje pogledate,primetićete da između majke i ćerke postoji velika sličnost. 

 

Iako je Mirka crnka, a njena mama plavuša, oči, osmeh, crte lice i lepota skoro su pa identični. 
 

 

 

 

Mirjana Vasiljević se za vazduhoplovstvo baš kao njeno dete za umetnost, opredelila jako rano.

makonda-tracker