dolaze na krunisanje?

"Hari i Megan su uključeni u SVE": Čarls spreman da pruži ruku POMIRENJA?

0

Iako Hari i Megan nisu želeli da otkriju još uvek da li će prisustvovati krunisanju kralja Čarlsa III, Bakingemska palata ih je uključila u raspored sedenja i raspored obroka.

foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Kako otkriva Daily Mail, Bakingemska palata očekuje da će princ Hari i Megan Markl prisustvovali krunisanju kralja koje je zakazano za 6. maj. 

 

Osoblje koje organizuje logistiku za ovu istorijsku priliku dobilo je instrukcije da uključi vojvodu i vojvotkinju od Saseksa u svoj program za 6. maj, rekli su izvori.

 

Upućeni upozoravaju da još nije bilo reči da li je par formalno prihvatio poziv kralja Čarlsa, za koji je njihov portparol otkrio da im je nedavno poslat u Kaliforniju „mejlom“.

 

Sigurno je da će ukoliko zaista prihvate poziv i dođu u Veliku Britaniju na krunisanje novog britanskog kralja Čarlsa III, tek trebati da se održe pregovori o tome gde će sedeti, šta će obući i, naravno, kako će izgledati njihovo obezbeđenje.

Međutim, činjenica je da zvaničnici iz Odeljenja za domaćinstvo i Kancelarije lorda Čemberlena očekuju njihovo prisustvo je najsnažnija sugestija do sada da bi vojvoda i vojvotkinja od Sakeksa mogli da se pojave na ovom važnom događaju, uprkos tome što su poslednje tri godine uglavnom proveli tako što su iznosili prljav veš i "ocrnili" britansku monarhiju i članove britanske kraljevske porodice. 

 

- Hari i Megan su uključeni u sve...planiranje oko auta,raspored sedenja, obroka, sve. Niko ne zna sa sigurnošću da li to znači da su definitivno prihvatili ali očigledno nije „ne“.- rekao je jedan izvor za Daily Mail.

Izvori bliski Hariju i Megan podržali su sugestiju da bi mogli da prisustvuju krunisanju, ali su dodali:

 

- Neposrednu odluku o tome da li će vojvoda i vojvotkinja prisustvovati nećemo otkriti u ovom trenutku - 

 

Ako odlete u Veliku Britaniju, verovatno je da će vojvoda i vojvotkinja prisustvovati minimalnom broju javnih događaja tokom trodnevnog slavljeničkog vikenda, koji je usredsređen na samu ceremoniju u Vestminsterskoj opatiji u subotu.

 

Očekuje se da će se kraljevska porodica nakon toga pojaviti na balkonu u Bakingemskoj palati i obično bi se očekivalo da se Hari pridruži ocu, zajedno sa suprugom.

 

Već je nagovešteno da će ovo biti ograničeno na rad kraljevske porodice, izbegavajući bilo kakve nepotrebne neprijatnosti oko Saseksa i osramoćenog vojvode od Jorka.

Kralj Čarls je unuka Arčija video nekolikoputa,a Lilibet samo jednom.
Kralj Čarls je unuka Arčija video nekolikoputa,a Lilibet samo jednom.foto: EPA-EFE/ANDREW BOYERS

Međutim, kralj bi mogao da pruži još jednu maslinovu grančicu svom otuđenom sinu, kako nagađaju neki u krugovima palate.

 

Jasno je da bi ovaj potez bio dobar za obe strane. Nakon višemesečnih iznošenja teških optužbi na račun kraljevske porodice od strane Harija i Megan, mnogi su se pitali da li će mlađi sin kralja Čarlsa III uopšte dobiti pozivnicu za krunisanje.

 

Ipak, pozivnica nije izostala, a ovih dana smo svedoci odluke Harija i Megan da njihova deca Arči i Lilibet javno dobiju svoje titule princa i princeze što može da se protumači kao još jedan znak njihove odlučnosti da zadrže vezu sa britanskom monarhijom. 

 

Podsetimo, kralj je svog unuka, koji na dan krunisanja puni četiri godine, video samo nekoliko puta od njegovog rođenja.

 

Sa druge strane, Lilibet koja ima 21 mesec je video samo jednom kada je prošle godine došla sa roditeljima na Planitansti jubilej kraljice Elizabete Druge

.


 

 

makonda-tracker