preko jedne stvari nije mogao da pređe

Najnoviji Čarlsov potez ih je šokirao i naljutio: Bakingemska palata i dalje ĆUTI, Hari i Megan sve PRIZNALI

0

Bura u britanskoj kraljevskoj porodici se ne stišava.

Hari i Megan bi u maju trebalo da pokupe svoje stvari iz Frogmor kotidža i da se isele
Hari i Megan bi u maju trebalo da pokupe svoje stvari iz Frogmor kotidža i da se iselefoto: EPA-EFE/ROSA WOODS / POOL

Kralj Čarls je navodno odlučio da izbaci Harija i Megan iz Frogmor kotidža zbog toga što je njegov mlađi sin nekoliko puta prešao granicu spominjući kraljicu suprugu Kamilu u memoarima "Rezerva".

 

Monarh je u utorak izdao obaveštenje Saseksima da napuste vilu sa pet spavaćih soba na imanju Vindzor, a ovaj potez podržavaju njegova supruga i princ i princeza od Velsa, piše Daily Mail.

 

Odluka je očigledno bila teška za kralja, posebno zato što nije želeo da doliva ulje na vatru zbog već loših odnosa sa Harijem.

 

Međutim, smatra da je princ Hari prešao granicu zbog tvrdnji koje je izneo u Netfliksovoj dokumentarnoj seriji "Hari i Megan" i memoarima "Rezerva".

Navodi se da je kralj bio posebno ogorčen zbog optužbi da je Kamila odgovorna za curenje priča u medije, prenosi The Mirror.


Hari je u američkoj televizijskoj emisiji "60 minuta" koju vodi Anderson Kuper rekao da je Kamilina spremnost da uspostavi odnose sa britanskom štampom čini „opasnom“ i da će zbog toga „leševi ostati na ulici“.

 

Takođe ju je nazivao zlikovcem i ispričao kako je imala plan da ugrozi njihovu medijsku popularnost i sebe istakne, ali i kako on nije bio za to da se njegov otac oženi njom. 

 

Kako prenose strani mediji, Čarls je započeo postupak deložacije 11. januara, dan nakon što su objavljeni Harijevi memoari i uzburkali svetsku javnost svojim tvrdnjama. 

– Bila je to poslednja kap. Hari je bio svestan da će Kamila biti crvena linija za njegovog oca i ionako je prešao sa flagrantnim zanemarivanjem. To je bio krajnji čin nepoštovanja – ispričao je izvor iz britanske kraljevske porodice. 

 

To je bilo kao kada skinete flaster. Bolno, ali prođe - ispričao je izvor o kraljevoj odluci da započne proces deložacije. 

 

Kralj je Hariju i Megan dao rok do krunisanja u maju da uzmu svoje stvari iz Frogmor Kotidža nakon što je ponudio rezidenciju osramoćenom princu Endrjuu.

 

Ovo predstavlja još jedan udarac za Harija i Megan, budući da je Endru već neko vreme u jeku skandala zbog optužbi za silovanje i veze sa osuđenim pedofilom Džefrijem Epstajnom.

Kako prenosi Daily Mail, vojvoda od Jorka nije saglasan sa ovom odlukom i odbija da se preseli iz svoje raskošne kraljevske vile sa 30 spavaćih soba. 

 

  • Prva reakcija Harija i Megan


Kraljevski stručnjak kaže da reakcija princa Harija i Megan Markl na izbacivanje iz Frogmor kolibe pokazuje da su "ljuti" i "šokirani"

 

Portparol Harija i Megan potvrdio je da je od njih zatraženo da napuste svoju britansku bazu u sredu.

 

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa sada žive u Kaliforniji sa svoje dvoje dece, Arčijem i Lilibet, ali su živeli u Frogmor kolibi, u krugu zamka Vindzor, pre nego što su emigrirali.

 

Iako su oni juče viđeni nasmejani u Los Anđelesu na večeri, izgleda da ih je ovakva odluka kralja Čarlsa i te kako uzdrmala.

Megan i Hari trenutno žive u Los Anđelesu, ali su nakon venčanja boravili u Frogmor kotidžu
Megan i Hari trenutno žive u Los Anđelesu, ali su nakon venčanja boravili u Frogmor kotidžufoto: The Daily Stardust / ShotbyNYP/MEGA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

I premda je Bakingemska palata odbila da komentariše ono navode o celoj situaciji uz objavšnjenje "da je u pitanju privatna porodična stvar", odgovor Harija i Megan naglašava njihov bes.

 

– Čim se Amerika probudila, beng! Potparol Saseksovih je saopštenjem potvrdio da je sve istina –  ispričala je urednica Daily Maila za kraljevsku porodicu Rebeka Ingliš je rekla i dodala: 

 

– Mislim da nam to pokazuje koliko su ljuti zbog toga i koliko su šokirani što se to dogodilo –

 

–  Njima se ne nudi nikakva druga imovina - to je zaista brutalno kao 'pokupite svoje stvari i idite napolje

 

Podsetimo, Hariju i Megan je kraljica Elizabeta Druga dala na korišćenje vikendicu Frogmor kada su se venčali 2018. godine, jer se njihov odnos sa princom i princezom od Velsa pogoršao.

 

makonda-tracker