do kraja zajedno

"Sišao sam niz milione stepenica dajući tu ruku": Ćerka Siniše Mihajlovića se na emotivan način oprostila od oca

0

Dok se svet u suzama oprašta od jednog od najomiljenijih fudbalera proteklih decenija, njegova porodica najteže se nosi s bolom

foto:  Instagram/Viktorija Mihajlović
foto: Instagram/Viktorija Mihajlović


Legendarni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini posle višegodišnje borbe s leukemijom, javili su juče italijanski mediji, nakon čega je porodica potvrdila tužne vesti.


Supruga Arijana i deca slavnog Mihe su, kao i svi njegovi fanovi širom sveta, do poslednjeg trenutka verovali da će fudbaler uspeti da pobedi bolest. On je bitku, međutim, izgubio, a njegova ćerka Viktorija ubrzo se na Instagramu oprostila od oca emotivnim stihovima.

 

Ona je uz Sinišinu staru fotografiju podelila reči pesme Euđenija Montalea.


Sišao sam dole, pružio ti ruku, bar milion stepenica i sada kada nisi tu praznina je na svakom koraku. Ipak, naš dug put je bio kratak. Moje još traje, i više mi nisu potrebne slučajnosti, rezerve, zamke, poruge onih koji veruju da je stvarnost ono što vidite... Sišao sam niz milione stepenica dajući ti ruku ne već zato što sa četiri oka možda možeš da vidiš više. S tobom sam se spustio niz njih jer sam znao da su od nas jedine prave zenice, iako tako zamagljene, tvoje – napisala je Viktorija i dodala: – Ti si sve moje srce tata, čista duša, ponos mog života, moj heroj, moja velika ljubav.

 


Podsetimo, tokom Mihajlovićeve borbe, Viktorija je napisala knjigu "Siniša, moj otac", u kojoj je podelila mnogo detalja o životu njihove porodice, a prisetila se i trenutka kada je slavni fudbaler i fudbalski trener jednom prilikom izašao iz bolnice.

 

Došao je kući 21. decembra, to je bio dan koji nikad neću zaboraviti. Spremili smo mu natpis na ćirilici sa fotografijama. Za mene je to bilo kao da opet dišem, plašilo me je da mislim o tome kad je bio sam. To je bila obrnuta situacija: ja sam bila zabrinuta za njega. Moja majka obično tri dana sprema trpezu za Božić, ali ovog puta ništa nije pripremila, jeli smo iz plastičnih tanjira i bilo je izvrsno! – napisala je Viktorija.

 


Ona je tada otkrila i da je teška situacija u kojoj se našao promenilaa njenog oca, da je spustio gard i pokazivao više emocija nego ranije.


Naučio je da pokazuje slabost, pre toga nije bilo jasno da li je tužan ili srećan. Sada je osetljiv, fleksibilniji i pokazuje više empatije. Pre je imao neki štit, koji je verovatno poticao i od njegovog srpskog porekla. Čak i moja baba je takva. Patnja vas zbližava, to sam takođe napisala u knjizi, da je i gorka i slatka – zaključila je Mihina ćerka.
 

 

makonda-tracker